CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szemmel az írástudók felelősségéről

2022. augusztus 23. 00:02 - csú

bogar_laszlo_inforadio.jpgBogár László mondja a magáét. Nem lehet megbocsájtani, ha a tudással felvértezettek és a tudásukért fizetett emberek nem a tudásukra épült igazságokat közlik, hanem az őket kinevezettek igényeinek, diktátumainak sietnek megfelelni esetenként marhaságokkal, és gyakran tetten érhető önös érdekből.

Ott, ahol egy vezető politikus megengedheti magának, hogy orbitális hülyeségekkel traktálja a világot nem lehet meglepő. ha a befolyása alatt lévő egyetemi ember is próbál a nagyotmondás tekintetében nyomdokaiba eredni.

Az Infó rádióban a megnyilatkozó egyetemi ember mai birodalmakról beszél. Ezek közül az egyiket - az általunk Európai Uniónak ismert szövetséget – „német birodalom”- ként fogalmazza meg!

Nem lehet megbocsájtani, ha a tudással felvértezettek és a tudásukért fizetett emberek nem a tudásukra épült igazságokat közlik, hanem az őket kinevezettek igényeinek, diktátumainak sietnek megfelelni esetenként marhaságokkal, és gyakran tetten érhető önös érdekből.

Az Európai Unió sosem volt birodalom! És főleg nem volt német birodalom!

Az Európai Unió egyáltalán nem felel meg a birodalom kifejezés alatt meghatározott feltételeknek. Nem háborúkkal terjeszkedett és nem katonai elfoglalások alapján jött létre, hanem önkéntességre és a politika, gazdasági realitásokra épülve fejlődött. Nem egy nép politikai gazdasági és kulturális dominanciája, hanem a benne egyesült népek egyenlősége és kölcsönös segítése jellemzik. Az EU-t nem egyszemélyi vezető uralja, hanem demokratikus intézmények, testületek (a hatalommegosztás alapján) vezetik és a jogállamiság szabályai alapján működik.

Kétségtelen, a nyolcvanmilliós Németország jelentős szerepet tölt be ebben a szervezetben, de ezt nem a katonai és politikai agresszióban, hanem a gazdasági, kulturális és politikai elhelyezkedéséből történelmileg kialakult realitásban lehet tetten érni. Az Európai Unió, a benne egyesülő népeknek az egyetlen esélyét adja arra, hogy a kialakulóban lévő új világrendben az érdekeiket és értékeiket hathatósan képviseljék.

Forrás: Horváth Gyula csepeli önkormányzati képviselő közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2717900159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása