CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meddig és miért nézhetik le a csepelieket a kerületvezetők?

2022. október 04. 00:02 - csú

borbely_lenard_es_abel_attila_szelfi_2022-05.pngElgondolkodtató, hogy Csepelen több hónappal a gazdasági válság beköszönte, az önkormányzatok pénzügyi ellehetetlenítése, az infláció elképzelhetetlen ütemű növekedése és két hónappal a rezsiharc bukása, az energiaárak emelkedése után, a kerületi polgármester és társaága még mindig semmitmondó  lózungokat pufogtat...

Borbély Lénárd saját fb oldalán előre hozta az általa október 1-re meghirdetett Magyar Népmese Napja rendezvényt és már szeptember 12-én előadta újabb, felnőtteknek szánt meséjét. Közösségi oldalán elmesélte, hogy összeültek a csepeli önkormányzati bölcsek, mindent megbeszéltek, megvitattak, s arra jutottak, hogy a „sokismeretlenes helyzettel”, bár a megoldás kulcsa nincs a kezükben, keményen szembenéznek, felkészülnek, lépéseket tesznek. Sőt! Költséghatékonyan fenntartanak, majd egyeztetnek, racionalizálnak, s mindent megőriznek.

Nem állnak meg e hatalmas, embert próbáló munka után sem, mert

a nagy mesélő bölcs iránymutatásával megtalálták az életet adó kenyeret és vizet, a mindig meleget árasztó bálványkövet. A részvevők mindegyike vihetett magával egy szeletet, kevéske vizet és a bálványkő egy darabját.

Ha sokan esznek a kenyérkéből, isznak a vízből, s körbeülik a bálványkövet, meleggel telik meg az emberek teste, lelke. Megmozdul majd Csepel apraja, nagyja, s akár 18 fokban is, örömmel és vidáman, teli életkedvvel hallgatják, olvassák majd a tovább a Borbély-meséket. Itt a vége fuss el véle. Aki nem hiszi járjon utána! 

Lehet, hogy a polgármester fenti meséjével a semmitmondás művészete csepeli versenyét is meghirdette? Mindenesetre elgondolkodtató, hogy több hónappal a gazdasági válság beköszönte, az önkormányzatok pénzügyi ellehetetlenítése, az infláció elképzelhetetlen ütemű növekedése és két hónappal a rezsiharc bukása, az energiaárak emelkedése után, a polgármester még mindig hisz a semmitmondásban, a lózungok pufogtatásában, a mindenre gondoló bölcs vezető szerepkörében.

Ezek szerint, vezetőtársaival együtt, még mindig a sokismeretlenes egyenlet megoldásának kulcsait keresik. Keresik, miközben sok, köztük több fideszes önkormányzat, már kidolgozta a megoldásokat is a reménytelennek tűnő helyzet valamilyen szintű kezelésére, és erről tájékoztatta az érintetteket is. Lehet, persze, hogy Csepelen annyi pénz van, ami bőven elegendő, s a mesebeli kenyér, víz és bálványkő is elég lesz a meseszerető embereknek…De! A csepeli emberek ilyen tájékoztatása, lenézése megbocsáthatatlan. Vége a mesének.  

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1517934065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása