CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Emelők és emelések

2022. november 26. 00:01 - csú

kormany_kormanytagok_karmelita_kormanyules.pngMicsoda különbség?! Miközben 2010 óta a nyugdíjak összege 70 százalékkal nőtt, aközben a parlamenti képviselők alapilletménye ötszörösére emelkedett, a miniszterelnök bére majdnem két és félszer annyi, mint amikor másodszor került hatalomra, mellé képviselőként is megkapja az alapösszeget. Aztán az együtt 4,8 millióból nem tudja, mennyit visz el a megemelt rezsi

Hetek óta attól hangos a kormánysajtó, hogy jóságos és igazságos vezetőink a falatot a saját szájuktól megvonva nagy adományt izzadtak ki a magyar nyugdíjasoknak. Kifizetik nekik az alultervezett infláció miatt járó nyugdíjkiegészítést és a tetejébe maximum tízezer forintos prémiumot is adnak, ami a mostani vészterhes időkben példátlanul nemes gesztus. Bezzeg a baloldal és főleg a gátlástalan Bajnai-kormány, Gyurcsányról nem is beszélve annak idején miket követett el! Hát nézzük!

Bajnai például megakadályozta, hogy egy fideszes és egy KDNP-s képviselő javaslatára már 2009-ben bevezessék a csak inflációkövető nyugdíjemeléseket, amit hatalomra jutva mégis megtettek. Azóta a nyugdíjak évről-évre egyre jobban leszakadnak a bérektől. Egy nyugdíjas szervezet kiszámolta: az átlagnyugdíj ma nem 170 ezer, hanem 240 ezer forint lenne, ha megmaradt volna a bérek növekedését is figyelembe vevő számítási mód, legalább a gazdaság állapotának megfelelően változó arányokban.

Azon is érdemes eltöprengeni, ha olyan jó csak az infláció alapján emelni az idősek ellátását, miért nem ezt alkalmazza az Orbán-kormány a vezetői fizetések emelésekor is. Miközben Tállai pénzügyminisztériumi államtitkár a napokban azzal próbált dicsekedni, hogy 2010 óta a nyugdíjak összege 70 százalékkal nőtt, aközben a parlamenti képviselők alapilletménye ötszörösére emelkedett, a miniszterelnök bére majdnem két és félszer annyi, mint amikor másodszor került hatalomra, mellé képviselőként is megkapja az alapösszeget. Aztán az együtt 4,8 millióból nem tudja, mennyit visz el a megemelt rezsi, ilyen apróságokkal neki nincs ideje foglalkozni, s ezt még be is vallja. A miniszterei idén májustól a korábbinál 33 százalékkal többet, 2,6 milliót kapnak. Ezzel szemben az agyonszapult Bajnai a válságban 1 forintot vett fel, a fizetése többi részét visszautalta a kincstárnak, a miniszterei bérét pedig 15 százalékkal csökkentette.

Persze a mostani válság más, mint az akkori, az infláció például csak 4 százalékos volt 2009-ben, s nem 22 százalékos. Ez is más minőség, meg a mostani politikusok is más minőségűek. 

Forrás: GULYÁS ERIKA (Népszava) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6617978342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása