CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magukra hagyják a kerületvezetők a jogaikért küzdő csepeli pedagógusokat

2022. december 21. 00:02 - csú

tuntetes_a_csepeli_pedagogusok_mellett_-2022-oktober_27.pngIlyen képet hiába is keresnénk a közpénzen kiadott, a fideszes kerületvezetők markában tartott helyi médiában: a csepeli szülők szolidaritása. A Szent Imre téri Polgármesteri Hivataltól, a piac  parkolójáig vonultak. Ott a megjelent résztvevők több,  a csepeli tanárok melletti kiállásra buzdító hozzászólót hallgattak meg.

A kerületvezetők hiteltelenségét erősíti, hogy hónapok óta elhallgatják a csepeli pedagógus társadalom fővárosi és országos tiltakozó demonstrációkhoz kapcsolódó megmozdulásait: polgári engedetlenségi akciókat, sztrájkokat, tüntetéseket.

Ha csak a budapesti, országos eseményekről nem írnának a helyi médiában, akkor még megérthetnénk hozzáállásukat, bár a kormány, a kormánytagok különböző döntéseire megnyilatkozásaira, akkor is, ha nem érintik Csepelt, bőven jut hely a csepel.hu-n és a Csepeli Hírmondóban is.

Az viszont teljességgel elfogadhatatlan, hogy a csepeli pedagógusok hónapok óta tartó

megmozdulásai sem kerülhettek/kerülhetnek fel a csepel.hu-ra és nem kapnak helyet az önkormányzat hivatalos, közpénzen fenntartott médiájában. Igaz, ők, mármint a pedagógusok, jogilag nem tartoznak a helyi önkormányzat hatáskörébe, de Csepelen dolgoznak, a csepeli gyerekekért, s többségük Csepelen él. A kerületvezetőket ez sem érdekli, figyelembe sem veszik őket és semmilyen szolidaritást nem mutatnak velük kapcsolatban.

Tény viszont, hogy a közelmúltban is több csepeli iskolában mozdultak meg a tanárok és a diákok. A Vermes Miklós Általános Iskolában a tanárok fele sztrájkolt (24.hu), míg a csepeli szülők késő délután tartottak a tanárokkal való szolidaritásuk jegyében, felvonulást a Szent Imre téri Polgármesteri Hivataltól, a Csepeli Piac Kossuth Lajos utcai parkolójáig. Ott a megjelent résztvevők több, szolidaritásra, a tanárok melletti kiállásra buzdító hozzászólót hallgattak meg.

A Jedlik Ányos Gimnáziumban a tanulók 85%-a, 608 fő, nem ment iskolába, „szolidaritott pedagógusaival”! (Szülői Összefogás Közösség fb oldala).

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9717967930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása