CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért hallgat a kerületvezető a csepelieket érintő ügyekről?

2023. május 02. 00:05 - csú

ki_mit_vesz_be_ki_mit_nyel_le.pngKi mit vesz be? Ki mit nyel  le?

Nehéz időket élünk az országban. Oroszország Ukrajna elleni agressziója, a magyar gazdaság visszaesése, az infláció elfogadhatatlan emelkedése, a z energiaárrobbanás következményei, a rezsiárak, a társadalmi feszültségek növekedése, a mindennapi megélhetési gondok jelen vannak Csepelen is. Az emberek sok kérdésre várnak intézkedést, válaszokat, korrekt tájékoztatást.

Csak néhány példa, ami, olvasóinkat, illetve a helyi közösségi média egyes felületein véleményt mondók széles körét foglalkoztatja: a helyi szemészeti szakrendelésen tapasztalható orvoshiány; a kerület közlekedési, parkolási gondjainak évek óta tartó rendezetlensége; a postai és egyéb szolgáltatások csökkenése; a több helyen is tapasztalt

áramszolgáltatási hiányosságok; a kerület politikai vezetését 2019-ben elnyert fideszes vezérkar, illetve képviselő-testületi frakció szétesése stb. 

Ezzel szemben, Borbély Lénárd, a kerület polgármestere, saját fb oldalán hetek óta messze elkerüli ezeket a kérdésköröket, mintha nem is léteznének. Ezek HELYETT a kerületvezető közösségi oldalán például a következőket olvashattuk:

> a mesesziget projekt háttérmunkálatairól, 

> az iskolások művészeti versenyének díjátadásáról, 

> újabb nyereményjáték elindításáról,

> az átadás előtt álló Kalózhajó játszóparkban tett látogatásáról, 

> az előzetes regisztrációhoz kötött húsvéti hangversenyről,

> a Tejút utcai park játszóeszközei főváros által végzett felújításának megtekintéséről,

> 500 csepeli család részére átadott, minimum 2 millióba került húsvéti sonka és torma szétosztásáról stb. 

Miért hallgat Borbély Lénárd a csepelieket foglakoztató ügyekről? Közösségi oldalán már lassan egy éve, többségében saját hőstetteiről, választási kampánya szempontjából fontos családi- gyermekprogramokon, ünnepségeken, óvodai rendezvényeken való megjelenéséről, beszédeiről, a szociálisan rászorulók részére szervezett támogatási akciókon való részvételéről közöl híreket.

Lehet, hogy már csak saját jövője, a jövő évi polgármesteri választáson való sikeres szereplése mozgatja és szó sincs Csepelről? Lehet, hogy felmérte: Csepelért, egyedül, pártja nélkül és annak frakciója ellenére már nem sokat tud tenni?

Talán megértette, hogyha a kerület fejlődése érdekében eddig sem volt képes egységet, összefogást, együttműködést kialakítani, nem tudta a kerület fejlődését felgyorsítani, akkor most már nincs más út, csak a kampány, a kampány…?! A kampány a gyerekekkel, családokkal, az őt mindenhova ámulva, tapsolva követő rajongókkal, akik szerint ő egy aranyos, kedves ember. Ehhez viszont rendelkezésére a hatalom, a pénz, az általa irányított önkormányzati média. A kérdés csak az, hogy mit szólnak mindehhez a kerületben? A csepeliek mindent lenyelnek tőle?

R.-H.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8218103692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása