CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli vircsaft a Szent Imre téren a Fideszből kizártak és kizárók között

2023. május 26. 00:05 - csú

csepeli_fidesz-frakcio_varosvezetok_2021-es_foto_5.pngKi a kizárt és ki a kizáró fideszes a fotón? Az ellenzék ígéri, arra oda fog figyelni, és meg fogja akadályozni, hogy Csepelt és a fővárost rossz döntésekkel a politikai belharc oltárán feláldozzák a marakodók.  

A csepeli testületi ülések 2010 óta mindig érdekesek! Sajnos nem azért, mert olyan új innovációk és briliáns elképzelések jelennek meg amikre büszkék lehetnénk, hanem azért, mert a kerületvezetők mindig tudnak a törvényesség kijátszásában egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedni!

Most alaphelyzetnek itt van nekünk a Németh-Borbély (kamu?) ellentét, ami keretezi az egész itteni helyzetet. Egy ilyen ügy magában egy szaltó mortale a politikai porondon, de nálunk csak a kezdet. Ez az a lepel, amivel eltakarnának mindent, ami

azzal a joggal ellentétes és azzal a tevékenységgel szembe megy, amelyet ők alkottak és amit fennhangon hirdetnek.

A törvény előírta ugyan, hogy egy kötelező helyettese legyen a polgármesternek, de teljesen felesleges a többi! Mert az Attilák közül az egyik hallgat, a másik meg félreértelmezget, gondolatokat kiforgat, és ezzel folyamatosan égeti magát. A Jóska, meg potom hatvanmillióért tartja a száját és biztosítja a többséget. Néha bizonyos földvásárlásokban, kisebb nagyobb mértékben kompromittálja magát, aztán amikor Ernő lekoruptozza őt, káromkodva visszakozik.

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen debütált az a helyzet, amikor Borbély Lénárdnak, Németh Szilárdnak, meg az egyesült ellenzéknek is 6-6 embere maradt. Ez olyan háromosztatúság, amiben nagyon könnyű egy polgármesternek belebukni. Főleg akkor, amikor ennek veszélyét fel se fogja. Pedig még szövetséges (és tanítvány) korából tudhatja, hogy a Szilárd lehet agresszív és öntörvényű szövetséges, de életveszélyes ellenségként! Mert ha tudatában lenne Borbély a veszélynek, - ami a „lesből” támadó Szilárd részéről fenyegeti - körültekintőbb lenne. De nem az! Így aztán felszegett fejjel és magabiztosan megy korábbi mentora által ácsolt csapdába.

Az előterjesztések közül például a gerincútról szóló szemenszedett hazugság! Ebben a politikai "pamfletben" minden tény kifordítva, minden megállapítás igaztalanul sunyiskodva szerepel. Húsz évvel ezelőttre visszamutogat, mert tudja, hogy az ő 12 évük alkalmatlan arra, hogy értékelhető mértékét adja a kerületi fejlődésnek. Ez alatt a demokrácia szétzúzása, az önkény megszilárdítása, és az átfogó kerületfejlesztési elképzelések teljes hiánya lett a jellemző. A Fidesz vezetés alatt a tekintélyelvű protekciózás és a szétesés irányába halad Csepel.

A lakosság létszáma folyamatosan csökken, a devianciák egyre nőnek, a kerületet tradicionálisan jellemző termelést megalapozó infrastruktúra-fejlesztések elmaradtak. Ezen okok miatt a csepeliek pedig egyre inkább érzik bezárva magukat. Az így kreált rendszerükben nem csak a polgármester hatalma, hanem a külső és belső káosz is egyre csak nő.

Borbély és bandája, ki akarja írtani az emberek fejéből a minősítésnek azt hagyományát, ami kimondja; a politikai vezetés felelős azért, amit megtett, meg azért is, amit megtenni elmulasztott! És itt bizony hatalomba kerülésük óta ők megtettek nagyon durva dolgokat. Mégis, a legnagyobb bűnöket azzal követték el Csepellel szemben, amit szükséges lett volna (és a feltételei rendelkezésre álltak) de mégis elmulasztottak megtenni!

Szilárd, - és a mögötte álló hatos - felismerte, hogy süllyed Borbély hajója. Ezért megpróbálnak leszállni a léket kapott bárkáról. Nem csak hátrahagyva, hanem a léket tágítva, rombolva, azt készítik elő, hogy korábbi társaik rendszere mielőbb a hullámsírba süllyedjen.

Az ellenzéki pártok hat képviselője azt nem tudja befolyásolni, hogy a fideszes tragikomédia mekkora hullámokat és milyen áldozatokat fog követelni, de arra oda fog figyelni, - és meg fogja akadályozni - hogy Csepelt és a fővárost méltatlan és igaztalan állításokkal, bűnös és rossz döntésekkel a párt-politikai belharc oltárán feláldozzák.

Forrás: Horváth Gyula közösségi oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7218114646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása