CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért pont a katonák?

2024. július 27. 00:03 - csú

fogja_a_fejet_a_hulyeseg_miatt_1.pngSokak szerint az országot fehérgalléros bűnözők vezetik. Miért pont a szerződéses katonák felvételénél lenne probléma a büntetett előélet? Ők legalább letöltötték, illetve letöltik büntetésüket.

Az már önmagában a honvédség lerombolása, hogy nem feltétel a büntetlen előélet – háborodott fel Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa. A képviselő által sérelmezett kormányrendelet alapján azokból az elítéltekből is lehet szerződéses katona, akik letöltötték jogerős szabadságvesztésüket. Júliustól a feljebbvaló mérlegelheti, hogy felvesz-e börtönviselt vagy büntetett előéletű személyt.

Nem igazán értem Vadai Ágnes tiltakozását.

Magyar Bálint meghatározása szerint az elmúlt csaknem másfél évtizedben a hatalomra került kétharmad maffiaállamot hozott létre. A fideszes politikai elit csúcsán sokaknak 2010 előtt nem volt kirívóan nagy vagyonuk, ma viszont már milliárdosokként

élvezhetik az életet, főleg a magyar és az uniós adófizetők pénzéből.  A 444.hu a teljesség igénye nélkül készített listát az Orbán, a Mészáros, a Rogán, a Matolcsy, a Szalay-Bobrovniczky, a Szijjártó, a Bánki és a Lázár család vagyonának növekedéséről (július 6.).

A gazdaság számos területén kiiktatták a versenyt, a kiírt tendereket többnyire kebelbéliek nyerik. Hadházy Ákos független képviselő naponta új korrupciós ügyeket hoz nyilvánosságra, amelyeknek általában nincs semmilyen jogi következményük.

Nem véletlen, hogy a kormány elveti a csatlakozást az Európai Ügyészséghez. Vagyis: az országot fehérgalléros bűnözők vezetik.

Miért pont a szerződéses katonák felvételénél lenne probléma a büntetett előélet? Ők legalább letöltötték, illetve letöltik büntetésüket.

Forrás: Lantai András (Élet és Irodalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718448975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása