CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Simonka beszél, a karaván…

2024. szeptember 06. 00:04 - csú

simonka_gyorgy_orbannal_1.jpgMondandója izgalmas, politikailag döbbenetes, de bánjunk óvatosan Simonka György  (képünk baloldalán) Fideszből kizárt  képviselő, ma vádlott  nyilatkozataival.  Napjainkban már semmit nem lehet várni Simonka kitárulkozásától, még akkor sem, ha az interjúiban legalább egy tucat olyan állítás hallható-olvasható, amelyek - bizonyítékok esetén - egyenként is elvezetnének egy regnáló hatalom bukásához.

Erre figyelmeztetnek kollégáim, könnyen lehet, hogy hamarosan börtönbe kerül a volt fideszes képviselő. A figyelmeztetés persze jogos: a megválasztott pusztaottlakai polgármester rovásán meglehetősen sok szerepel az ügyészségi nyomozók szerint. Simonka - aki hosszú ideig ott ült a Fidesz parlamenti csapatában - bár folyt ellene a nyomozás, mindvégig hallgatott, nem beszélt sem saját, sem pártja ügyeiről.

Most azonban megszólalt, nyilatkozott a Népszavának, az ATV-nek, a Klubrádiónak,  a Telexnek...

Mondandója izgalmas, politikailag döbbenetes. Pontosabban döbbenetes lenne, más országokban. Magyarországon azonban meg se rezdül tőle a közvélemény. Mert ez a közvélemény jószerivel már semmin nem lepődik meg, még kevésbé mozdul meg. Simicska Lajos története volt az utolsó, amikor azt hittük: Orbán hatalmának itt a vége, a volt pénztárnok erősebb mint főnöke, ráadásul olyan információk birtokában van, amivel feltétlenül magával rántja a miniszterelnököt is.

Nos, nem rántotta, a legerősebb, vagy legtartósabb mondata az O1G volt, ennél lényegében nem jutott tovább. Azóta számtalan ügy robbant a kormánypárt és feje alatt, lényegében mindet simán kihordta, lábon. Az utolsó ilyen a Novák Katalin-féle kegyelmi botrány volt, ez élt talán a legtovább, ám – noha mindenki tisztában volt vele, hogy a kormányfő felől fúj a szél – mára, mondhatni az is lecsengett. Így aztán tényleg semmit nem lehet várni Simonka kitárulkozásától, még akkor sem, ha az interjúiban legalább egy tucat olyan állítás hallható-olvasható, amelyek egyenként is elvezetnének egy regnáló hatalom bukásához.

De hát óvatosnak kell lenni, ahogy intenek a munkatársak, mert nem biztos, hogy igazat mond. Nem biztos, vélem én, és vélekednek többen is, miközben legbelül pont az ellenkezőjét hisszük. Igen, elhisszük, hogy a Fideszben minden szavazást be kell mutatni a másiknak, elhisszük, hogy kézben tartják az ügyészséget, és voltaképpen minden rosszat együtt feltételezünk a Fideszről.

És mégis: marad minden a régiben, legfeljebb Simonka megy... 

Forrás: Németh Péter (Népszva)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2118478711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása