CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Észbontó szerződésbontások Csepelen, újabb szerződések hihetetlen pénzszórással

2015. december 09. 05:59 - csú

penzcsap-1_1.jpgA leváltott Werner most havi 25 órán át havi 490 ezerért osztogat tanácsokat Csepelen - Ennyire tanácstalan a fideszes polgármester? – Már legalább 16 tanácsadó ad tanácsot Borbélynak? ‑ Elképesztő összegek a Németh-Borbély duó haveri  körének közpénzből

„Nem kellett 24 óra a lex Tiborcz elfogadásához” – olvastam az origo.hu-n. (2015.december 1.) Csepelen lex Tiborcz nélkül is különös szerződések köttetnek az önkormányzat hivatala és magánszemélyek, egyéni vállalkozók, kis-és középvállalkozások között. A csepel.hu-n fellelhető adatok szerint a hivatal által kötött megállapodásokból, szerződésekből tallózva, néhány „érdekes” ügyre bukkantam. Például:

1)  2014. októberében megválasztott Borbély Lénárd polgármester tavaly év végén megjutalmazta Werner Pétert a Csepeli Városgazda Zrt. akkori vezérigazgatóját – akiről több lapban, így a csepeliek.blog.hu-n is olvashattunk kritikai elemzéseket, s aki állítólag a felesége cégétől szállított palackozott bort a csepeli Polgármesteri Hivatalnak, majd közös megegyezéssel, felmentette beosztásából. Werner úr jelenleg a XVIII. kerületben a Városrehabilitáció18 Zrt. vezérigazgatója, havi 750 ezerért, illetve 80 %-os prémiumért, továbbá a Budapesti Városigazgatási Holding igazgatósági tagja, havi 210.000 forintért, de a főváros Városépítési Tervező Kft. felügyelőbizottsági tagságáért is kap tiszteletdíjat. A polgármester 2015. március 13-án azonban ismét szerződést kötött Werner úrral, tanácsaiért havi 490.000 forintot(!) fizet részére. Ezért havi 25 órában(!) kell tanácsokat osztogatni. Úgy látszik Werner úrnak „bejött” csepeli szerződésének felbontása, most valószínűleg 2 millió forint fölött van a havi jövedelme. Nézzük a többieket:

2) Már nem tudom nyomon követni a polgármester munkáját közvetlenül segítő Polgármesteri Kabinetben dolgozó politikai munkatársak/tanácsadók/főtanácsadók számának alakulását. A csepel.hu szerint legutóbb szeptember 24-én, a megnövekedett rendezvényekre hivatkozva, 2 fővel növelték a kabinet létszámát, 17 főre, bár Borbély úr, a jegyzőkönyv szerint megjegyezte, hogy „három státusz nincs betöltve.” Ezért sem értettem, hogy miért kellett akkor létszámot emelni, most pedig, amikor megnéztem az idei szerződéseket, még inkább megdöbbentem. Kiderült ugyanis, hogy Németh Szilárd 2011-ben megbízási szerződést kötött dr. Scheuer Gyulával, gazdasági főtanácsadói feladatok ellátására, havi 395.000 forintért. A tavalyi választások előtt két nappal közös megegyezéssel megszüntették a szerződést, majd október 30-án újra megkötötték, most már Borbély úr aláírásával. Az új polgármester idén, március elsejével, módosította a szerződést és Scheuer úr már csak gazdasági tanácsadóként segíti az ő és a kabinetvezető munkáját, havi 50.000 forintért. Ezért azonban havi 5 órát(!) rendelkezésükre kell, hogy álljon. A „Leisztinger Tamás nagyvállalkozóhoz kötődő” (24hu) Scheuer Gyula egyébként az Eötvös Lóránd

Tudományegyetem kancellárja és a Pannon Váltó NyRt. igazgatóságának elnöke, de havi öt órát Csepelre tud fordítani. Vajon melyiküknek van nagyobb szüksége a másikra?

Csakhogy ezzel nincs vége: a Polgármesteri Kabinetben dolgozik még Reznicsek Zoltán, a képviselő-testület 2010-2014 közötti fideszes tagja is, akivel Borbély polgármester 2015. október 19-én kötött megbízási szerződést. A szerződés alapján várospolitikai tanácsnokként, havi 10 órában kell, 100.000 forint ellenében, tanácsokat adnia a polgármesternek és a Polgármesteri Kabinet vezetőjének. Lehet, hogy ezzel kárpótolják azért, hogy 2014-ben nem lett önkormányzati képviselő?

Ha jól számolom, akkor már 19-en(!) osztják – bár 3 státusz üres, amelyekre betervezett bérköltséget felhasználhatják jutalmazásra –, a tanácsokat a polgármesternek. Csak azt nem tudom, mit csinál Borbély úr ennyi tanáccsal, mert időnként úgy látszik, mintha saját magára sem hallgatna.

3) Azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért kell a Polgármesteri Hivatalnak, a hivatalban dolgozó jogászok mellett havi 150.000 forintos megbízási szerződést kötni a civil szféra rendszeres segítése érdekében(!) Felkai Péterné dr. Klinghammer Júlia ügyvéddel, akinek közismert a Fideszhez való kötődése, s aki egyben a Helyi Választási Bizottság elnöke is. Annak a HVB-nek az elnöke, amely a tavalyi választások során több, a Fővárosi Választási Bizottság által megsemmisített döntést is hozott. Vagy mi indokolja a szerződéses kapcsolatot például a Giró Szász és Társai Ügyvédi Irodával, amely már „dolgozik” a Csepeli Városgazda Zrt-nek, illetve a 2014-ben létrehozott és a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Kft-nek is. Lehet, hogy ezek a milliók is kellettek ahhoz, hogy a Giró Szász-féle irodának az idén 171 millióval növekedjék a bevétele?

Fenti példák talán bizonyítják, Csepelen bőven van pénz a politikai tanácsadók, ügyvédek, ügyvédi irodák, csókosok megfizetésére, kifizetésére, miközben nem jut megfelelő összeg a szociális-és egészségügyi helyzet javítására, a csepeli kultúrára, a választási ígéretek teljesítésére. A baj csak az, a mi pénzünkből fizetik őket. Megtehetik. Megtehetik?

V OX

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr908147220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása