CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az Orbán-kormány cinizmusa: a családban marad?!

2017. január 20. 04:03 - csú

ehezo_gyerek.PNGMagyarországon nincsen gyermekéhezés? Családi éhezés van. Több százezren éheznek, s a mélyszegénységben élő családokban a szülők jobban éheznek mint gyermekeik.

Borzalmas és leírhatatlanul cinikus az a kormány hirdetés, ami azt akarja elhitetni, hogy "már 318 ezer gyermek étkezhet ingyen naponta háromszor".

Mi a valóság? Mondjuk van egy 5 és 7 éves gyermeket nevelő család, megkapják a reggelit az óvodában és az iskolában, de mikor kapják a vacsorát? És ha betegek? Mit esznek a gyerekek az óvodai és iskolai vakációk idején? Hétvégeken és ünnepnapon? Tud-e venni a szülő a gyermekének

akár egyetlen almát, vagy egy pohár kakaót? És ha kinőtte a ruhát, cipőt?

Fogalma sincs a kormánynak arról, miként élnek a munkanélküli szülők gyermekei. A nyomor okáról néhány példa. A családi pótlék minden 10 ezer forintjából 2700 forint, a közmunka bérből mintegy 14 ezer forint, minden 1000 forint gyógyszer árából 270 forint a kormányé, és így tovább. Az így  begyűjtött forintokból várat, stadiont, kisvasutat, lőteret építenek, külföldi labdarúgó csapatokat támogatnak. Jut azért másra is több-kevesebb. A miniszterelnök kedvenc gyülekezetének orgonaépítésére mintegy 10 millió forintot költenek az adónkból, a felcsúti  focistáknak fűtött pálya áll rendelkezésre.

Hol van itt gyermek éhezés?  Csak családi nyomor van.

Forrás: Tiborc mai unokája (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3812132865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása