CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Béke tér: a Csepel SC Keszthelyi Mihály stadionja?

2011. január 11. 17:24 - Anzágo

„A Csepel SC legendás stadionját, legeredményesebb labdarúgójáról és sikeres edzőjéről, Keszthelyi Mihályról javasoljuk elnevezni!  Ezek után pedig lokálpatrióta keblüket elönti a forróság, felvillan a remény, hogy talán még eljöhet az az idő amikor a Csepel újra nagy csapat lesz” Ezt írja blogjában Horváth Gyula. Csepel korábbi alpolgármesterének gondolataira az egyik olvasónk (mesztic) hívta fel a figyelmet, mondván az írással lehet vitatkozni, lehetnek más javaslatok is, de a kezdeményező szándéka tiszteletre méltó. A következőkben Horváth Gyula blogbejegyzését közöljük:
 
Sportcsarnok keresztelőre
Az előző év vége felé megjelent a Csepel.info egyik írásában, hogy felmerült, a csepeli sport stadionnak nevet kéne adni. Az írásban mindjárt közölték is, hogy erre a legalkalmasabbnak Tóth II Józsefet találnák az ötlet gazdái. 

Akkoriban nem nagyon foglalkoztatott ez az ötlet, mert az említett cikkben az érintett, végtelenül udvariasan, de érthetően kifejtette, hogy nem örülne ennek a névadásnak. Felmerült azonban bennem, hogy éppen most kell nekünk ezzel a kérdéssel foglalkoznunk, amikor a Csepel labdarúgó csapata szinte történelme legmélyebb pontján van. Miért nem a dicsőséges időszakokban kerestünk névadót. 
Akkoriban biztosan jobban örült volna bárki is annak, ha egy márkás csapat stadionját róla akarnák elnevezni. Úgy néz ez most ki, mintha a gépkocsi márkákat kéne újra elnevezni. A Mercédesz kategóriákra már vannak nevek. A Toyota, Citroen és Opel is kapott nevet, de még nincs neve az újra előállított Velorexnek. 
Hát mit mondjak? Én sem örülnék neki!

Egy baráti beszélgetés alatt, azonban erős fejmosás után megértette velem korábbi képviselőtársam és barátom Vincze Miki, hogy igen rosszul látom ezt a dolgot. Emlékeztetett, hogy már foglalkoztunk ilyen kérdéssel korábban is. Előzetes egyeztetéseket folytattunk például arról, hogy a Csepel Sc ülőhelyi bejárata előtti névtelen utcának is illenék nevet adni. Akkoriban a Lázár Lajos néhai sportklubbi elnök neve mellet tettük le a garast. (a bejárattal szemben lévő Béke téri házban lakott) Azért, mert az ő emberi nagysága, sport iránti elkötelezettsége példamutató és az irányítása alatt a világversenyeken megforduló csepeli sportolók eredményessége soha nem látott magasságokba emelkedett. 
Hiba volt visszakozni az akkori jó ötlet megvalósításától! 

Most is aktuális a sportcsarnok elnevezésével foglalkozni -mondja Miklós, aki a csepeli focisták egymást követő generációjának, hosszú évtizedeken keresztül egyik vezetője, a sportrendezvények egyik szervezője volt. Azt azért mindenképpen előzőleg tisztázni kell, hogy a jogok kinél vannak? Meg azt is, hogy ki is kezdeményezi az elnevezést? (A fent említett írás arra enged következtetni, mintha az önkormányzati testület kívánná ezt a dolgot vállalni.) Ez azért is megkerülhetetlen, mert, ha ezeket a kérdéseket idejekorán nem tisztázzák, a mégoly jó szándékú kezdeményezésből is perpatvar és sértődöttség származhat. Jelenleg nem egyértelmű a helyzet és ennek rendezése több mint időszerű. 

Ezek után kezdtük a legalkalmasabb játékosok sorát megalkotni. Már az első mondatoknál előkerült Keszthelyi Mihály neve. Ő volt a csepeli labdarúgás legeredményesebb játékosa és igen hosszú időszakon keresztül a csapat, szakmai irányítója, edzője. Az emlékek között kutatva, az évkönyveket böngészve és a statisztikai adatokat átnézve csak megerősödött az érzés. A Csepel SC legendás stadionját, legeredményesebb labdarúgójáról és sikeres edzőjéről, Keszthelyi Mihályról javasoljuk elnevezni! Ezek után pedig lokálpatrióta keblüket elönti a forróság, felvillan a remény, hogy talán még eljöhet az az idő amikor a Csepel újra nagy csapat lesz, (Mercédesz kategóriás) olyan amelyiknek oroszlánbarlangjába egyetlen csapat sem jöhet úgy, hogy ne kellene számolnia a vereséggel, ahogy nálunk mondják: egy jó nagy zakóval. 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr952577019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása