CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Óriási károkat okoz a belvíz Szabolcsban

2011. január 11. 18:00 - Anzágo

 Összesen 594 házat fenyeget a belvíz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol jelenleg 36 település tart fenn valamilyen fokú védelmi készültséget. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtájékoztatása szerint a megyében eddig 22 embert kellett kiköltöztetni az otthonából, ez a szám viszont - a ki- és a visszaköltözések függvényében - folyamatosan változik. Nyíregyházán, Dombrádon és Újfehértón a legkritikusabb a helyzet:

 
a megyeszékhely önkormányzata belvízvédelmi árkokat és ideiglenes tározókat építtetett, Újfehértón pedig már kilenc szivattyú dolgozik a belvízi mentesítésen. A hétvége óta tartó száraz időszak sokat javított a belvízi helyzeten, de még mindig jelentős terület - 415 négyzetkilométer - van elöntés alatt a megyében.
 
Hétfő este elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Krasznán a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. A folyón levonuló kisebb árhullám magassága csak mintegy 30-40 centiméterrel haladja meg a készültségi szintet - mondta Kató Sándor védelemvezető-helyettes. Hozzátette: a vízügyi szervezet működési területén a Lónyay-főcsatornán van hasonló fokú készenlét.
 
A megyében működő szivattyútelepek az elmúlt napon 2,3 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. Szabolcs-Szatmár-Bereg tizenkét belvízvédelmi szakaszából nyolcban továbbra is másodfokú, míg négyben elsőfokú riasztás van érvényben.
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr742577097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása