CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ellenállni a diktatórikus törekvéseknek!

2011. március 24. 11:21 - Szerkesztő73

A Demokratikus Koalíció célja, hogy ellenálljon a diktatórikus törekvéseknek, szembeszálljon a rasszizmus, az antiszemitizmus és a cigányellenesség minden formájával. Lehet világméretekben gondolkodni, országos horderejű ügyekkel foglalkozni, ám az alapszabály egyszerű: mindenki tudjon barátságosan beszélgetni a szomszédjával, próbálja megérteni az ő gondjait – összegezte az MSZP-n belül megalakult, a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció nevet viselő baloldali tömörülés ars poeticáját a most 85 éves Vitányi Iván. A nagy tekintélyű szociológus, tudós, az MSZP egyik alapítója március 23-án, szerdán 17 órakor a Csepeli Munkásotthonban találkozott a nagy számú érdeklődővel. Az eseményen részt vett Tóth Mihály, Csepel volt szocialista polgármestere, Horváth Gyula korábbi MSZP-s alpolgármesgter, Szenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke, dr. Avarkeszi Dezső, egykori igazságügyi államtitkár, több volt és jelenlegi helyi szocailista politikus. Csepel nem rég útjára indult új internetes portálja, a 21.kerületi HÍRHATÁR így számolt be az elhangzottakról:
 

Vitányi Iván volt a vendég

 
Vitányi Iván volt a Csepeli Demokratikus Koalíció által szervezett Baloldali Közéleti Klub vendége március 23-án, szerda délután a Csepeli Munkásotthonban. Sajnos, a szép számban megjelentek hiába várták a másik előzetesen bejelentett vendéget, P. Szűcs Juliannát, a Mozgó Világ folyóirat főszerkesztőjét, aki munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a programon.
 
Borka-Szász Tamás, a rendezvény házigazdája, szocialista önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, s bemutatta a klub vendégét, Vitányi Ivánt, aki hajdan Lukács György tanítványa volt, ellenállói tevékenységéért a Gestapo börtönbe zárta, 56-os szerepe miatt elvesztette állását és esztergályos-tanuló lett. A zene, a tánc, a színház érdekelte ifjú kora óta, majd a művelődéskutatás, a közművelődés és a szociológia felé fordult. Az MSZP alapító tagja: az országos elnökség tagja, majd az országos választmány elnöke is volt 1993 és 1995 között a Demokratikus Charta egyik szóvivője. 1990 óta országgyűlési képviselő, az MSZP-frakció legidősebb tagja. A Demokratikus Koalíció platform alelnöke.
A 86. életévében járó Vitányi Iván teljes szellemi frissességgel beszélt illegális mozgalomban betöltött szerepéről, majd elemezte az ország jelenlegi helyzetét.
 

Forrás: Bárány Tibor főszerkesztő, 21. kerületi HÍRHATÁR 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr812767564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János - FEKETE 2011.03.24. 15:10:40

SZÍNEK– Szorítsatok már helyet nekem is, mit hisztek, hol vagytok? Keményebb ez a lábazat, mint tegnap, mit csináltak vele? Aj, nézzétek már, ki riszál ott? Na, hol a tuti ilyen hidegben? Bizony, egy jó, meleg nunában! – Vegyél vissza, nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása