CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: májusban tárgyalás, újabb részletek a vádiratból

2011. április 13. 14:29 - Szerkesztő73

Várhatóan májusban kezdődik meg a 2009. január 7-én történt csepeli kettős gyilkosság vádlottjainak büntető pere. A tragédiát követő nyomozás, vizsgálat fejleményeiről rendszeresen tájékoztatjuk olvasóinkat (Lásd megjelent cikkeinket itt és a 2009-es Csepel újságokban). A Csepel újság már tavaly decemberben hírül adta, hogy csaknem két évvel a megdöbbentő bűncselekmény után elkészült a vádirat, amit a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Bírósághoz nyújtott be. Kun Tamást mint tettestelőre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, Deme Gábort bűnsegédként, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolják. Deme Gábor védője, dr. Ruttner György ügyvéd teljességgel megalapozatlannak tartja a vádiratot.

A Blikk most a Fővárosi Bíróságra benyújtott vádirat alapján a kegyetlen bűntett újabb részleteiről írt. A lap beszámolója szerint „Kocsmában tervelték ki a vérengzést”. A Blikk birtokába került irat megerősíti, hogy a most 53 éves Kun Tamás nem hirtelen felindulásból végezte ki Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét, valamint Papp László tanárt, hanem előre kitervelt szándékkal. Miként a Blikk írja, Kun Tamás és Deme Gábor egy csepeli kocsmában beszélte meg, hogy akár Takács József meggyilkolása árán is megszerzik diplomatatáskáját, amiben rájuk terhelő bizonyítékokat tartotta. A Blikk így folytatja:
 
2009. január 7-én K. Tamás úgy indult az általuk kért találkozóra, hogy magához vette a megtöltött, 9 mm-es kaliberű pisztolyát, s 40 darab lőszert is zsebre vágott. Deme Gábor és K. Tamás az iskola előtti parkolóban még váltott néhány szót egymással, majd bementek. A találkozót, így a gyilkosságokat az egyik áldozat, Papp László zsebében lévő diktafon felvette. K. Tamás, miután látta, hogy szép szóval nem megy semmire, az asztalnál ülő Takácsot szemközt lőtte; az igazgató a földre zuhant, és kiszenvedett. Papp László egy percen át könyörgött az életéért, ám K. nem kegyelmezett. K. utasította, hogy vegye ki az elhunyt Takács zsebéből a szerverszoba kulcsát, majd fejbe lőtte. A földön fekvő tanár még 11 (!) percig vívta haláltusáját, míg aztán a gondnok meg nem adta neki a kegyelemlövést.
 
A rendőrök szerint mindvégig az irodában volt Deme Gábor is, ezt azonban a hangfelvétel nem igazolja. A helyszínelők találtak egy véres lábnyomot, ami a feltételezéseik szerint Deméé volt, ám ezt a cipőt nem sikerült megtalálniuk. Deme távozott a helyszínről, K. pedig saját kezét meglőve egy csuklyás támadóra próbálta terelni a gyanút.
 
Deme Gábor védője teljességgel megalapozatlannak tartja a vádiratot.
 
– Hiányoznak a törvényes vád feltételei. Először is, mivel bizonyítják, hogy ügyfelem K. Tamással korábban kitervelte a gyilkosságot? Másodszor, az a véres bakancsnyom, amit a helyszínen találtak, nem bizonyított, hogy ügyfelemé, sohasem hordott bakancsot. A cipőt sem találták meg, sőt a cipőről származó vérnyomokat sem az autójában. Ügyfelem a lövések pillanatában nem tartózkodott az irodában, később pedig, tartva attól, hogy az önkívületi állapotban fegyverrel fenyegetőző K. Tamás vele is végez, semmi mást nem tett, csak követte az utasításait – nyilatkozta dr. Ruttner György ügyvéd.
 
Forrás: Blikk
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1002823072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása