CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ezt nézze meg ma délután kettőkor, aki Orbánékon akar kacagni!

2011. április 17. 12:19 - Szerkesztő73

Egy nappal az új Alkotmány megszavazása előtt ma délután két órakor utcára, pontosabban az V. kerületi Vörösmarty térre  vonul az LMP; a tüntetésen utcaszínház keretében mutatják be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének paródiáját.  A párt közleménye szerint „a Fidesz kormány és alkotmánytervezete rég nem látott veszélyt jelent a demokráciára, a szociális és környezeti jogokra”. A tervezet elfogadása – mint írják – súlyos visszalépés lenne a jelenlegi alaptörvényhez képest a hatalommegosztás, az állampolgárok politikai részvételi lehetőségei, valamint a szociális és környezeti jogok szempontjából.

A demonstrációt vasárnap 14 órai kezdéssel hirdették meg. A helyszín a budapesti Vörösmarty tér, ahol a 2010-es országgyűlési választások után a Fidesz tartotta győzelmi ünneplését. Az LMP tájékoztatása szerint a rendezvény első részében politikai utcaszínház keretében mutatják be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének paródiáját. Ezután többen beszédet mondanak, így például Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr742833287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása