CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tarr Béla nyílt levele a csepeli mozi utolsó előadásának nézőihez

2011. május 30. 07:17 - Szerkesztő73

 "Megdöbbenéssel és mély szomorúsággal olvastam a hírt, hogy mozijukat ez év május 31.-ével bezárják.

Megtiszteltetésnek veszem, hogy filszínházukat a mi filmünkkel búcsúztatják el, de azt kell mondanom, hogy erről a megtiszteltetésről szívesen lemondtam volna! Szívesen lemondtam volna arról, hogy ismét megéljük azt, hogy a kultúrát a politikai és gazdasági haszonelvűség irányítsa és használja.

Nem, barátaim!

A kultúrához való jog alapvető emberi jog!

Önöknek joguk van a mozijukhoz, joguk van ahhoz, hogy filmeket nézzenek. Ezek a filmek ugyanis Önöknek készültek, közös sorsunkat ábrázolják, sok szeretettel és megértéssel.

Erről nem szabad lemondanunk!

A civilizált világban a filmet a "hetedik művészetnek" hívják és nem vásári bóvlinak tekintik, (amivel a busás haszon reményében elkápráztatják Önöket,) hanem olyan művészetnek tartják, amely Önöket felnőtt és felelősen gondolkodó embereknek ismeri el és ezért megtesz mindent annak érdekében, hogy kiérdemelje az Önök megbecsülését.

Önök megérdemlik, hogy ezen művészeti ág értékes alkotásaival találkozhassanak!

Hiszek abban és bízom abban, hogy a kor, amely nem tiszteli az Önök kultúrához való jogát, csupán átmeneti és hamarosan együtt fogunk örülni mozijuk újranyitásának.

Addig is,
minden jót!
Tarr Béla

Berlin, 2011. május 25."

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr502942390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása