CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mozdonyvezetők indítják útra az új tiltakozási hullámot

2011. június 08. 00:02 - Szerkesztő73

 Nyitányként csütörtökön nagygyűlést és forgalomlassító demonstrációt szerveznek, de e közben összehangolják a különböző sztrájkkezdeményezéseket az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórumba tömörült érdekszövetségek. Álláspontjuk szerint ugyanis a Fidesz-kormányzat jogsértő módon nem veszi figyelembe a szakszervezetek véleményét, holott a korábbi és tervezett intézkedések hátrányosan érintik a munkavállalók és a nyugdíjasok széles rétegeit. Ezért a szakszervezetek folytatják az április elején megkezdett tiltakozásokat.

 Az érdekvédők szövetségeinek tagjai döntöttek arról is, hogy támogatják a Mozdonyvezetők Szakszervezete által június 9-re, csütörtökre meghirdetett demonstrációt. Ugyanakkor mozgósítják tagságukat a négy konföderáció által 2011. június 16-ára meghirdetett autós és gyalogos demonstrációra. Az aláíró szakszervezetek szorgalmazzák, hogy az alkotmányos jogok védelme érdekében meghirdetett „bohócforradalmat” és a konföderációk akcióját egymást erősítve és összehangolva valósítsák meg.
 
A szakszervezetek június 30-ra nagygyűlésre hívják valamennyi ágazati érdekképviseletet és tagszervezetüket. A cél közös stratégia elfogadása. Ugyanakkor felkérik a konföderációkat is a nagygyűlésen való részvételre.
 
A keddi tanácskozáson résztvevő szakszervezetek döntöttek arról, hogy összehangolják a különféle sztrájkkezdeményezéseket. Konkrét döntés információnk szerint még nem született, de egyre többen látják úgy, hogy az érdekérvényesítés eszközeként a munkabeszüntetést is be kell vetni.
 
A résztvevők tiltakoznak a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkára letartóztatásának időzítése és körülményei miatt. Az eljárás szerintük alkalmas a szakszervezeti tagok és vezetők, valamint az emberek megfélemlítésére, a szakszervezetek érdekvédelmi fellépésének ellehetetlenítésére.
 
Az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórum résztvevői: Bánya, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, Mozdonyvezetők Szakszervezete, Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, Távközlési Dolgozók Szakszervezete, Magyar Köztisztviselők , Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, Vasas Szakszervezeti Szövetség, Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezete, Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr652966279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása