CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vádat emeltek a fideszes polgármester ellen

2011. június 15. 21:05 - Szerkesztő73

Miként az MTI szerdai hírében olvasható, a vádlott - polgármesterként - több vállalkozással megállapodást kötött, azonban a támogatási összeg lehívása érdekében olyan számlákat is benyújtott, amelyek mögött nem volt valós "gazdasági esemény", így jogosulatlanul szerzett meg több mint 10,7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást. Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és más bűncselekmény miatt

vádat emelt a Kaposvári Városi Ügyészség Ádánd polgármestere, Pollák Tibor (Fidesz-KDNP) ellen.

A Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője az ügyről - a vádlott nevének említése nélkül - az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, hogy az 58 éves férfi 2003 és 2007 között, a somogyi falu akkori polgármestereként valótlan tartalmú számlákkal jutott hozzá egy beruházáshoz nyújtott állami támogatáshoz.

Fekete Róbert közlése szerint a polgármester az önkormányzat nevében 2003-ban pályázatot nyújtott be egy nettó költségen 15,3 millió forint értékű egészségügyi centrum építésére, amelyhez több mint 10,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak a Somogy Megyei Területi Államháztartási Hivataltól.

A vádlott - polgármesterként - több vállalkozással megállapodást kötött, azonban a támogatási összeg lehívása érdekében olyan számlákat is benyújtott a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságához, amelyek mögött nem volt valós "gazdasági esemény", így jogosulatlanul szerzett meg több mint 10,7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást - olvasható a közleményében.

Pollák Tibort az MTI szerda kora este nem tudta elérni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr612987241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása