CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A brutális csepeli gyilkosságsorozat feltáruló részletei: a túlélő elmondja...

2011. augusztus 12. 10:19 - Anzágo

Valószínűleg kevesebb holttestet találták meg Csepelen, mint amiről először szóltak a hírek. Miként a Csepel újság is jelezte, a Magyar Televízió Híradója jelentette csütörtökön este, hogy a rendőrség hat, élve eltemetett ember holttestét találta meg Csepelen. Később az MTI tudósítója a helyszínen négy holttestet látott, a Blikk pedig azt írta pénteken, hogy a rendőrség három holttestet és három koponyát talált a Szabadkikötő út közelében fekvő területen. "A négy közelebb van az igazsághoz, mint a hat, de

pontos számot nem mondhatok" - kommentálta az áldozatokról szóló híreket pénteken reggel az [origo]-nak Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtószóvivője.

Az MTI ma délelőtti híre arról számolt be, hogy a gyilkosságokat hárman követték el. Egy szerb uzsorás és egy hajléktalan magyar házaspár.

Úgy tudni, a nyomozók már korábban elfogták a szerb férfit, aki vélhetően figyelmezetésképpen ásta földbe az adósait. Elfogása után nem sokkal megtört és beismerő vallomást tett. A rendőrséget az egyik kiszabadult áldozat - egy Csepelen élő erdélyi férfi - értesítette. Őt szintén élve temették el, de sikerült kiásnia magát. A Nemzeti Nyomozó Iroda csak annyit közölt, hogy" életellenes bűncselekmény miatt indítottak nyomozást".

A túlélő elmondása szerint szerb ismerőse kicsalta őt a csepeli kiserdőbe sörözni a barátaihoz, az említett hajléktalan házaspárhoz, azzal a céllal, hogy pénzt kérjenek tőle kölcsön. A fiatalembernek azért nem volt gyanús, mert a szerb ismerős korábban már többször kért tőle pénzt kölcsön, amit részben meg is adott. Az erdőben sörözés közben azonban hirtelen elkezdték fojtogatni, bankkártyáját elvették, megkötözték, és eltemették az előre kiásott verembe. Mint mondja, csak azért nem ölték meg, mert nem voltak biztosak abban, hogy jó PIN-kódot adott meg.

Lukács Csabának, a Magyar Nemzet munkatársának telefonon beszélt egy erdélyi fiatalemberrel, akinek sikerült kiásnia magát, és aki a múlt héten értesítette a rendőrséget. Jelezte: az áldozat nem akarja felfedni kilétét a nyilvánosság előtt.

Elmondta, a szerb állampolgárságú férfi korábban az erdélyi származású fiatalember családjának az ismerőse volt. A szerb férfi többször kért tőlük pénzt kölcsön, amit részben meg is adott, hogy így a bizalmukba férkőzzön.

A múlt héten, a fiatalember fizetése napján a szerb férfi sörözni hívta a csepeli erdőbe a barátaihoz, egy erdőben élő hajléktalan házaspárhoz. Sörözés közben azonban a fiatalembert hátulról lefogták, és fojtogatni kezdték.

Elvették bankkártyáját, és arra kényszerítették, hogy árulja el a kártya PIN-kódját. A fiatalember megadta a számot, ám nem bíztak meg benne, ezért nyakig betemették egy előre kiásott gödörbe (korábban a kérdésére azt mondták, hogy a gödör árnyékszék építéséhez kell).

A férfit guggoló helyzetben, hátrakötött kézzel ásták el, mert ebben a pozícióban a legnehezebb kijutni a gödörből. Az áldozatnak valahogy mégis sikerült magát kiásnia, és elmenekülnie. Előbb azonban még az őrzésére hátrahagyott kutyával is meg kellett küzdenie.

Menekülés közben többekkel is találkozott, akiktől a mobiltelefonjukat kérte a rendőrség hívására, ám senki nem adta oda, úgy megijedtek a véres, sáros embertől. A férfi végül hazajutott csepeli lakásába, onnan értesítette a rendőrséget.

A rendőröknek 24 órán belül sikerült elfogniuk az elkövetőket. Azért nem adtak korábban hírt az esetről, mert a szerb férfi csak most tett beismerő vallomást, amiből kiderült az is, hogy már több áldozatot öltek meg hasonló módszerrel.

Forrás: MTI

A helyszíni szemle ma is folytatódott. Az elsődleges szakvélemények szerint a kiásott áldozatokat egy hónapja ölték meg. A NYOMOZÁS ÚJABB FEJLEMÉNYEIRŐL ITT OLVASHAT

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr523147971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása