CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli rablógyilkosságok: hajléktalanok a célkeresztben

2011. augusztus 14. 00:30 - Anzágo

RTL híradó - Sellei Ábel: Több hajléktalan is lakik abban az erdőben, ahol a holttesteket találták, két férfi nagyjából 50 méterre a tisztástól. Ők azt mondták, nem tudtak a gyilkosságokról, és azt sem hallották, ahogyan egy férfi megszökött a gödörből, amibe betemették. Orbán Viktor miniszterelnök, miután kiderült, hogy több hajléktalant is őrizetbe vettek, utasította a belügyminisztert, ellenőrizzék azokat a területeket, ahol hajléktalanok élnekVecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke viszont azt mondta: "Ha itt egy kalap alá vesszük az összes hajléktalan embert és itt ebből a szomorú eseményből indulunk, és a büntető eszközöké lesz a prioritás, akkor egy hihetetlenül drága és nagyon rosszul célzó sorozat indul” 

További információk a csepeli rablógyilkosságokról ITT OLVASHATÓK. Helyszíni beszámoló az RTL Klub Híradójától:

Gyökerek állnak ki a földből, a gödör helyén, ahol a négy holttestet kiásták. Nagyjából 50 méterre a lyuktól, két férfi él, 3-4 hete költöztek ide. Három napja, amikor kiásták a holttesteket, a rendőrök felkeltették majd igazoltatták őket, aztán elmentek. Aznap délután a két férfi egyik ismerőse tiszta ruhát hozott nekik, amikor azonban együtt elindultak, a barátjukat megállították a rendőrök.

„ Mentünk volna kifelé, meg lettünk állítva, minket elküldtek, hogy menjünk, már le voltunk rendezve, és a srácnak semmi köze a dolgokhoz, szóval, kipakoltattak mindent a hátizsákból” - mondta az egyik hajléktalan.

Végül továbbengedték. A hajléktalanok azt mondják, alkalmi munkákból élnek, gyakran éjjel is dolgoznak. Csak a rádióból tudták meg, hogy egy embert élve elástak a közelben.

A területtől, ahol a 4 holttestet találták, nem messze laknak azok a hajléktalanok, akik azt mondták, rajtuk kívül csak egy hajléktalan férfi lakik az erdőben. A sziget déli végében. Őt azonban nem találtuk meg, társai szerint több napja nem járt a környéken. Miután felmerült, hogy hajléktalanoknak is közük van a gyilkosságokhoz, a miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a rendőrök ellenőrizze azokat a területeket, ahol hajléktalanok élnek. A Belügyminisztériumban az RTL Híradónak csak annyit mondtak: megteszik a szükséges intézkedéseket.

A korábbi hajléktalanügyi miniszteri biztos nem hallott még arról, hogy hajléktalanok a csepelihez hasonló bűncselekményt követtek volna el. Most azonban attól tart, hogy a történtek miatt a hajléktalanokat rendészeti eszközökkel tüntetik el az utcákról.

„ Ha itt egy kalap alá vesszük az összes hajléktalan embert és itt ebből a szomorú eseményből indulunk, és a büntető eszközöké lesz a prioritás, akkor egy hihetetlenül drága és nagyon rosszul célzó sorozat indul”- mondta Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Vecsei Miklós az egyik, aki az új fővárosi hajléktalan ellátó rendszert dolgozza ki. Szerinte a hajléktalanok problémáit csak egyénenként lehet megoldani.
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr493151782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása