CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli Munkásotthon: gazdag programkínálat őszre és télre

2011. szeptember 13. 11:34 - Szerkesztő73

INGYENES JOGI TANÁCSADÁS, Cigányprímás, Mici néni két élete, Kölcsönkért kastély, Marica grófnő, Csipkerózsika, Óz a nagy varázsló, A csodálatos lámpás, Holle anyó, A császár új ruhája (képünkön), Kovács József Memory-InterOperett koncert, néptáncfesztivál, Jimmy díjátadó gálaest, magyar nóta műsor, Karácsonyi néptánc gála, Egészségnap a könyvtárban, Olvasó és Kiránduló Nagyik Klubja, a Megbocsátás hete, Galéria 21., a Réti Pál Fotóklub, Olvasó Munkás Klub, nyelvtanfolyamok

Rendkívül gazdag őszi-téli programja lesz, a lassan 92 éve a csepelieket szolgáló Csepeli Munkásotthonnak. A napokban kiadott programfüzet szerint folytatódik a Csepel Színház eddig is nagy sikert aratott színházi programja. Ebben az évadban a
Turay Ida Színház előadásában három darabot tekinthetnek meg a csepeli színházrajongók. Októberben a Cigányprímást, novemberben a Mici néni két életé-t, decemberben pedig a Kölcsönkért kastély-t lehet majd látni a felújított színházteremben. A három előadásra kedvezményes áron bérlet is váltható. A Pesti Fiatalok Színháza pedig október 21-én, a művelődési ház rendezvénytermében mutatja be, Kálmán Imre nagyoperettjét a Marica grófnő-t.
 
Az intézmény vezetői, munkatársai természetesen a gyermekekről sem feledkeztek el. A Csepel Színház október közepén két gyermek bérletsorozatot indít, Százszorszép, illetve Tulipán címmel. A 2012 tavaszáig tartó bérletes programban a csepeli gyermekek megtekinthetik többek között a Csipkerózsikát, Óz a nagy varázslót, A csodálatos lámpást, a Holle anyót. A november 19-i szombati hétvégi matinén  a Hahota Gyermek Színház interaktív mesejátéka, A császár új ruhája szórakoztatja majd a gyermekeket.
 
De nem marad el a 2010-ben elhunyt Kovács József által szervezett, évente megrendezett év végi InterOperett koncert sem. Most december 27-én Memory-InterOperett koncerttel búcsúztatják az idei esztendőt az InterOperett nagyszerű művészei.
 
Ebben az évadban is lesz háromnapos néptáncfesztivál /szeptember 16-17-18-án/, Jimmy díjátadó gálaest, magyar nóta műsor, amelyen a 100 esztendeje született nótaszerzőre, Nádasdi Gézára emlékeznek és fúvószenekari hangverseny. A szokásos, mindig telt házas Karácsonyi néptánc gála idén december 16-án kerül megrendezésre.
 
A csepeli intézmény nagy hagyományokkal rendelkező, a hét hat napján nyitva tartó könyvtára is folytatja iskolásoknak szervezett könyvtárbemutatóit, az „Egészségnap a könyvtárban” című, sokakat vonzó rendezvényeit, illetve változatlanul működteti az Olvasó és Kiránduló Nagyik Klubjá-t. Október 5-8 között „Nyílt napok a könyvtárban” címmel tartják a „megbocsátás hetét” és a régi könyvek börzéjét, vásárát.
 
Az évadban lesznek tanfolyamok, kiállítások, s a kisközösségek, együttesek, klubok is gazdag programmal „vannak jelen” a programfüzetben. A sokszínű szolgáltatásból kiemelkedik a Galéria 21., a Réti Pál Fotóklub és az Olvasó Munkás Klub egy-egy sikernek ígérkező eseménye, illetve az ingyenes jogi tanácsadás. Az országszerte ismert DOVER nyelviskola ismét angol-német nyelvtanfolyamot hirdetett meg, szeptember 12-16 közötti beiratkozással.
 
A programok iránt érdeklődők a részleteket is tartalmazó programfüzetet, a Csepeli Munkásotthonban beszerezhetik.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr803222818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása