CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Légy ment a tejbe?! Rendkívüli Fidesz-kapkodás Csepelen

2011. szeptember 13. 13:40 - Anzágo

Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze szeptember 15-én, csütörtökön reggel nyolc órára Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester (képünkön). A csepel.hu közleménye szerint a fideszes városvezető - egyelőre - három dolog miatt riasztotta a képviselőket.

Még két hónapot sem élt az a határozat, amelyik a nagy múltú Csepeli Munkásotthon önkormányzati átvételéről szólt. Németh Szilárd a saját előterjesztésében ezt a határozatot vissza akarja vonatni. Az okokat és a részleteket előzetesen nem osztja meg az érdeklődőkkel,  az előterjesztés a hivatalos szócsőnél elérhetetlen volt. A szerkesztő megjegyzése: Cikkünk publikálása után a csepel.hu feltette honlapjára a korábbi határozat visszavonására vonatkozó javaslatot, ami itt érhető el. (A szocialisták már a szintén rendkívüli júliusi ülésen is jelezték jogi, szervezeti és tartalmi aggályaikat, de azokat akkor Németh Szilárd lesöpörte. Jegyzőkönyv itt!)

Ugyancsak elérhetetlen a hivatalos szócsőnél az a rendelettervezet, amelyiknek a címe a lényeget eltakarva a következő: Rendelettervezet a szennyvíztisztításból, és a szennyvíziszap kezeléséből eredő környezethasználatról. (Szerintünk ERRŐL IS SZÓ LEHET ) Cikkünk megjelenése után ezt az előterjesztést is elérhetővé tették a csepel.hu hírportálon: itt olvasható. 

Elérhető, elolvasható viszont "a Tamariska-domb védett természeti terület védettségének feloldására" vonatkozó polgármesteri javaslat. Így persze azonnal érzékelhető, hogy a terjedelmes indoklás ellenére is homályban marad a tervezett intézkedés VALÓDI oka. Tenk András, az LMP helyi politikusa, az önkormányzat környezet- és természetvédelmi tanácsnoka udvariasan, de határozottan megvitatásra alkalmatlannak tartja Németh Szilárd rejtélyes előterjesztését. Az LMP politikusa a tőle megszokott higgadtsággal több oldalú egyeztetést javasol civilekkel, helyi és budapesti városvezetőkkel.

Amire viszont utalás sincs a hivatalos szócsőnél: Németh Szilárd szerint vajon mi az oka a nyári láblógatást követő Fidesz-kapkodásnak?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr353223732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása