CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tüntetnek délelőtt, tüntetnek délután

2011. december 03. 10:36 - CSú-admin

Ma délután két órára Képviselői Irodaház előtti térre  tüntetésre hívja a tiltakozókat  a Milla, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport. A demonstráción Matolcsy menesztését, válságtanács felállítását, az IMF-tárgyalások nyilvánosságát, valamint a diktatúrát bebetonozó újabb sarkalatos törvények, a választási törvény, az oktatási törvény, a bírósági törvény, és az Orbán-rendszer államvédelmi hatóságát, a NIBEK-et létrehozó törvény elfogadásának befagyasztását követelik a részt vevők. Ezt megelőzően 11 órakor  az MTA előtti Széchenyi, volt Roosevelt téren négy szakszervezeti konföderáció támogatja a közszolgálat védelmében  meghirdetett Kockán az életed című tüntetést. Az MSZOSZ, a Liga több képviselője, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés kifogásolja a kormányzat több eddigi és a jövőre vonatkozó lépéseit. 

Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport szervezői az alábbi 7 pont haladéktalan végrehajtását követelik a felelős magyar kormánytól:

1. Követeljük Matolcsy György azonnali hatályú felmentését!
2. Követeljük egy hiteles és bizonyított pénzügyi és gazdasági szakemberekből álló állandó válságtanács felállítását!


3. Követeljük a gazdaságpolitikai irányítás átadását a válságtanácsnak!
4. Követeljük, hogy a gazdasági válsághelyzet rendeződéséig az országgyűlés ne fogadjon el semmilyen a politikai / társadalmi berendezkedést lényegesen átalakító törvényt, így különösen a választási eljárásról szóló törvényt, a köznevelési törvényt, a bíróságokról szóló törvényt, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központot létrehozó törvényt!
5. Követeljük az IMF-fel folytatott tárgyalások részleteinek és eredményének azonnali nyilvánosságra hozatalát, a nyilvánosság folyamatos tájékoztatását.
6. Követeljük az IMF-fel folytatott tárgyalások által érintett területek társadalmi, szakmai és civil szervezeteinek bevonását a magyar álláspont kialakításába!
7. Követeljük az őszinte, a helyzettel és a tényekkel szembe néző kommunikációt! Elég volt a kormányzati hazudozásból!

December 3-án 2 órakor várunk a Képviselői Irodaház előtti téren! Ragasszuk ki a 7 pontot a Fehér ház, az Országgyűlés, a Gazdasági Minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal ajtajára!
Küldjük el a 7 pontot a kormányfőnek, az álamfőnek, Matolcsy Györgynek és a Fidesz képviselőinek!

Csatlakozz a hét ponthoz az aláírásoddal!
http://www.peticiok.com/milla_a_decemberi_7_pont

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr903433430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása