CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fellegi Tamás szerint belpolitikai okai is vannak a bizalmi válságnak

2012. január 20. 13:17 - csú

"Nagyon jól tudjuk, melyik hitelkeret mivel jár, nincsenek illúzióink, mindegyiknek megvannak a feltételei" - közölte Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter Brüsszeli sajtótájékoztatóján, miután Olli Rehn pénzügyi EU-biztossal tárgyalt. A politikus az elmúlt két hét tárgyalásait felidézve arról beszélt, az IMF-fel és az unióval is egyetértettek abban, hogy a jegybanki függetlenség fontos, és hogy olyan változtatások kellenek, amelyek megfelelnek az EU-nak és az IMF-nek is. A másik fontos dolog, amiben közös állásponton voltunk, hogy bizalmi válság van a piacokon a régióban és Magyarországon is. "Ennek nemzetközi és belpolitikai okai is vannak" - tette hozzá.

Fellegi Tamás azt mondta, Magyarországnak nyújtandó hitelkeret formája és mérete a tárgyalásokon alakul ki, nem előfeltétele az erről való megegyezés a konzultációk megkezdésének. A politikus azt mondta, már látja a fényt az alagút végén, nem lát olyan tényezőt, ami blokkolhatja a tárgyalások kezdését. Hogy ez mikor lesz, azt nehéz megmondani – tette hozzá.

"Vissza kell mennem Magyarországra, be kell számolnom a kormánynak, hogy kialakítsuk végső álláspontunkat" - mondta Fellegi. Hangsúlyozta: Orbán Viktor és Barosso bizottsági elnök közti keddi megbeszélés minden bizonnyal hasznos és előremutató lesz a tárgyalások ügyében, és "hamarosan olyan pozícióba jutunk, hogy feltárhatjuk a hitelkeret kondícióit".

Fellegi Tamás hangsúlyozta, hogy senkinek nem érdeke, hogy ne legyen megegyezés, a piacok, befektetők és az EU is a megállapodásban érdekelt.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr263593967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidel12 2012.01.20. 19:20:52

Orbán Viktor pókerezik. Fellegi küzd, ahogy tud, nem véletlenül mondott le a miniszterségről. OV ma már azt üzente, hogy sokkal többet is teszünk a jogszabályok megváltoztatása terén, mint amit az Unió követel. Félelmetes.
süti beállítások módosítása