CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Királysága van Csepelnek? A törvények itt nem számítanak?

2012. február 05. 11:33 - csú

Erős királysága van Csepelnek, a törvényeknél is erősebb! - Így összegzi keserű tapasztalatait a környezetvédők egyik internetes hírportálja. A cikkíró elöljáróban azt írja, hogy "Csepel nem csak földrajzi szempontból „független” Budapest többi területétől, de újabban egyértelművé vált, hogy államformájában is. Legalábbis erre utal az a tény, hogy Németh Szilárd Csepel polgármestere, valamint Fővárosi Közgyűlés Képviselőjére nem vonatkoznak a Magyar törvények, kedves polgármester urat nem zavarják holmi törvényi előírások, amikor kis királyságát igazgatja. A legszomorúbb az egészben csak az, hogy ebben a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciója, és a Főpolgármesteri Hivatal is nyíltan asszisztál."

Az ügy még 2011. októberében kezdődött. Az akkori

soros Fővárosi Közgyűlésen a csepeli polgármester, Fővárosi képviselői státuszában a tőle megszokott módszert alkalmazva benyújtott egy helyszíni kiosztású, egyéni képviselői indítványt, aminek értelmében Csepel egyetlen megmaradt természetvédelmi területének a Tamariska-dombnak a védettségét a közgyűlés, indoklás nélkül megszüntette. Természetesen a Fidesz frakció, mint hű udvartartás támogatta a király érthetetlen és értelmetlen indítványát, így a közgyűlés megalkotta azt a bizonyos 69/2011 Fővárosi Közgyűlés rendeletet. A gond ott van, hogy ez a 69/2011-es rendelet több szempontból is sántít. A legdurvább mégis az, hogy ez a rendelet úgy jött létre, hogy a kezdeményező Németh Szilárd teljességgel és nyíltan figyelmen kívül hagyta a Természetvédelmi törvényben foglalt szigorú előírásokat.

További részletekért kattintson IDE

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr184067568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepel újság olvasó szavazó 2012.02.10. 09:19:38

És hol van ilyenkor Kanyik, a hű -és persze természetesen nagyon független, önzetlen - természetvédő? Ja, most már megkapta a sarzsit , így nem is érdekes a természetvédelem, a régi "harcostársak, ugye? Jó csapat gyűlt össze Féregh Szilárdnál...
süti beállítások módosítása