CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli tisztesség és ellenállás anno...

2012. március 02. 11:42 - csú

Az index.hu sportrovata elevenített fel egy igen régi történetet, amelynek mai aktualitásához - ismerve a magyar köz- és sportéletet - kétség sem fér.

1990-ben, amikor a hazai élvonal tele volt gyanús meccsekkel, a Sport plusz két munkatársa a kezébe vette az irányítást. A már biztos kieső Csepel kapusát, Szieben Lászlót keresték meg, hogyan lehetne megvenni a meccset, a Haladásnak ugyanis nagyon kellettek a pontok.

Előtte a két újságíró - Kutasi Róbert és Jónás József - levédték magukat, levelet küldtek a két klubnak valamint az MLSZ-nek a megkeresésről, a leleplező szándékról. Az ötletet az adta, hogy az NSZK-ban az egyik nagykereskedő pénzt ajánlott Bernd Patzke hátvédnek, aki ezt elfogadta. A beszélgetést a pénzt kínáló ráadásként fel is vette. Kutasiék szándéka is ez volt. A hazai telefonbeszélgetés azonban így nézett ki:

"Halló, Kovács Ferenc vagyok – mutatkozott be Jónás József. – A mérkőzéssel kapcsolatban szeretnék önnel pár szót váltani.

- Hallgatom – mondta Szieben.

- Önöknek ezen a meccsen semmi veszítenivalójuk nincsen, már biztos kiesők. Lenne egy ajánlatom, ha hátul apró hibákat vétenek és nyerne a Haladás, akkor lenne egy bizonyos összegünk cserébe.

- Már most megmondom önnek, nem fog menni ez a dolog. Mi eddig is becsületesen játszottunk, az utolsó fordulókban sem lesz ez másként. Azt ajánlom, próbáljanak meg önök is a játékkal törődni. Mindannyiunknak jobb lesz.”

A lap ellen etikai vizsgálat indult, amelynek elmarasztalás lett a vége. Az esetnek nagy visszhangja volt, nem volt egyhangú az elutasítás, de a futballt természetesen nem sikerült megtisztítani.

Az öngyilkosságot elkövető Kutasi a bundaügy kirobbanása után egyik kezdeményezője volt az MLSZ-ben a fegyelmi szabályzat szigorításának, a szövetségben ő volt az NB II.-es bizottság elnöke.
 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr784284224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása