CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Schmitt-ügy: elfoglalta a Hallgatói Hálózat a SOTE rektori titkárságát

2012. március 28. 16:28 - csú

Budapesten ma délután negyed négykor  a Hallgatói Hálózat mintegy húsz  aktivistája elfoglalta a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) rektori irodáját, egy nappal azután, hogy az egyetem vizsgálóbizottsága kiadta vizsgálati eredményét Schmitt Pál plágium ügyében. A tiltakozó akció szervezői szerint  

"Ez az ügy minősíti a teljes magyar felsőoktatást és minden egyes diplomát leértékel, hiszen Magyarországon akár doktori címhez is lehet jutni plagizáláson keresztül. Sőt, az elkövetőt mentesíti, hogy nem volt tisztában a szabályokkal és nem figyelmeztették. Ne legyen doktori címe olyan embernek, aki nincs tisztában egy doktori disszertáció elkészítésének elvárásaival! A Hallgatói Hálózat tiltakozik a következmények nélküliség ellen. Tiltakozunk, hogy a köztársasági elnök más elbírálásban részesül, mint mások. És felháborítónak tartjuk, hogy az egyetemek és az érintettek nem mernek nyilatkozni az ügyben, senki nem meri kimondani a nyilvánvaló tényeket. Világosan látszik, hogy a politika félelemben tartja az egyetemi élet szereplőit. Ezért a Hallgatói Hálózat tagjai ülősztrájkot hirdetnek a SOTE Rektori Hivatalában addig, ameddig az egyetem vezetése nem tesz egyértelmű lépéseket Schmitt Pál  a doktori címének visszavonásáért.

A demonstráció fejleményeiről itt olvasható HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr274346077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.28. 19:38:48

Nem csak SP lopott, hanem tőle is loptak. Például a Fidesz alelnöke:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1626_schmitt_paltol_lopott_kosa_lajos
Így megy ez a plagizálók pártjában.

Turai 2012.03.29. 12:58:28

Csepelen nem történik semmi?
Elutaztak Erdélybe a nagyok-tehát itthoni téma már nincs is, pedig szép csapat utazott el.

LEmásolt LEmondó LEvél 2012.04.01. 22:17:46

@Turai: Adddig jó, míg nincsenek itthon. Maradhatnának is.Nem?
süti beállítások módosítása