CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lebukott a Hír TV

2012. május 07. 00:45 - csú

Arcát, és nevét is vállalva beszélt az ATV híradójának annak a pécsi iskolának az egykori igazgatója, amelyikben – KISZ titkárrá választása után – Gyurcsány Ferencnek a tanévkezdéssel kapcsolatos ismeretek megszerzését kellett elsajátítania. Mint mondta, Gyurcsány nem a kötelező tanítási gyakorlatra jelentkezett nála, hanem azzal kellett ismerkednie, hogy a tanév beindítása milyen feladatokkal jár. Gyurcsány ekkor kérte meg az igazgatót, hogy sok elfoglaltsága miatt akkor jöhessen az iskolába, amikor az ideje engedi. Ehhez az iskola akkori igazgatója hozzájárult. Az ATV Híradójának riportja itt látható

Az atv riportjából  kiderül, hogy az igazgató nem úgy mondta, ahogy a kritikus mondat a HÍRTV-ben megjelent, és a rejtett kamerás felvételt méltatlan eljárásnak tekinti.

„Amikor én találkoztam Gyurcsány Ferenc főiskolai hallgatóval, akkor én már tudtam, hogy ő a főiskola KISZ-titkára, hiszen a Dunántúli Naplóban is megjelent, meg én tájékozott voltam ebből a szempontból. Akkor mondta, hogy rengeteg feladata van. Fölmentést kapott ennek a kéthetes időszaknak az eltöltése alól. Azt mondtam neki, hogy akkor jöjjön egy-egy foglalkozás megtekintésére, amikor ráér” – fogalmazott Jedlicska János, az iskola akkori igazgatója az ATV-nek.

A nyugdíjas iskolaigazgató nagyon meglepődött, amikor arról értesült, hogy ő fölmentést adott volna Gyurcsánynak a kötelező tanítási gyakorlat végrehajtása alól. Ezt már csak azért sem tehette, mert arról fogalma sincs, hogy a gyakorlatot Gyurcsánynak hol kellett teljesítenie.

„Több helyre is elmehetett volna, de egy iskolát biztos, hogy kijelöltek számára, ahol kellett ezt végezni a megfelelő mentor irányítása mellett, aki a zárótanításánál egy szakmai jegyet adott neki, amit bevitt az illetékes főiskola tanulmányi osztályára és azt jegyezték be az indexébe a mentor aláírásával” – közölte Jedlicska.

A nyugdíjas igazgatót is meglepte, amikor megtudta, hogy egy róla titokban készült fölvételen azt mondja: ő fölmentést adott a kötelező gyakorlat alól.

„Nem tudom, hogy ezt ki vette. A televízióban hallottam – legnagyobb meglepetésemre. Nem fedte teljes egészében a valóságot, amit a Hír TV leközölt” – mondta Jedlicska.

Az ATV munkatársának kérdésére a volt iskolaigazgató azt felelte: „Rejtett kamerával vették föl, amin nagyon föl is vagyok háborodva. Negyvenéves pedagógus munkásságom után ezt kellett megérnem.” További érdeklődésünkre hangsúlyozta: nem tudta, hogy a Hír TV fölvételt készít róla. „Nem is mondták, hogy a Hír Televíziótól vannak itt nálunk” – tette hozzá.

A titokban készült fölvétel közzététele az igazgató családját is fölháborította. A családot leginkább az zavarja, hogy a nyugdíjas igazgató tudta és hozzájárulása nélkül használták föl az általa elmondottak egy részét úgy, hogy abból bármilyen következtetést is le lehetett vonni. A család egyébként gondolkodik azon, hogy följelentést tesz a fölvétel készítője ellen.

atv.hu
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr904492543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása