CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol van a kutya elásva?

2012. május 17. 11:24 - csú

"Itt van a kutya elásva! A faragások, mindig azon a területen történnek Csepelen, ahol a nép teljes egészében érdekelt, ahol a legérzékenyebb kötődései vannak. Ez az igazi ideológiai különbség a Csepelt meghatározó és az egész 2010-ig jellemző szemlélettel szemben. Most ott takarékoskodnak, csökkentenek, ahol a legtöbbnek, a legjobban fáj! Ahol viszont érintettek a ma haszonélvezői, ott ömlik ki a pénz! Nagy rendezvényeket tartanak ideológiájuk alátámasztására.  Disznótort ülnek a maguk örömére, imát mondatnak a fővezérükért, a világ nevetségére." ezeket a megállapításokat olvashatjuk Horváth Gyula új blogbejegyzéséban. FÉK! című írását változtatás nélkül közöljük:

 

Fék!

Mintha kissé(?) megtorpantak volna a Fidesz Csepelen száguldó lovai a hurrá optimizmus és a kommunikációs zsonglőrmutatványok területén. Jó másfél évvel az önkormányzati diadal után kipukkanni látszik a lufi, amire eddigi tevékenységeiket építették.
Azt a csodát, amit hirdettek, nem tudják megvalósítani. Ez olyan nagy bajt nem okoz, mert a reálisan gondolkodó ember már meghirdetésekor is tisztába volt azzal, hogy irreálisak a célok. Azok is rákényszerültek, hogy átlássanak a szitán, akik reménykedtek abban, hogy az újonnan választottak betartják ígéreteiket. Mindig az emberek őszinteségéből indulok ki!
Ebben az esetben is SZERETNÉK arra gondolni, hogy hitték azt, amit meghirdettek. Naivitásuk, hozzá nem értésük és alaptalan lelkesedésük vitték rossz utakra az irányítókat.

Az, azért elgondolkodtat, hogy a feladatok megoldásának elhagyása megtörtént, de a személyzeti területen, profi módon tisztogattak. Felmérték, hogy kik azok, akik olyan tudással rendelkeznek, amilyenből nekik deficitjük van, azokat megtartották, a többiek között azonban óriási rendet vágtak.
Egy letűnt világ hűségre épülő módszere látszik újjáéledni Csepelen. A szakértelem helyett inkább a párthűség, a barátság és az érdekazonosság munkál megint. Kiépítették a besúgások, jelentések rendszerét, és aki ezeken a szűrőkön fennakad, az repül!
Ezek azonban csak mellékágai a jelenségeknek.

A legfontosabb, hogy a Fidesz kreativitás megtorpant.
A szóvirágokon kívül nincsenek kézzelfogható eredmények. Olyanok, amelyekre építeni lehet. Sőt a folyamatok, az ígéretekkel ellentétes irányba fordultak.
Természetesen, a világgazdaság hatásai elkerülhetetlenek egy olyan kis közösség számára is, mint Csepel, és a kormány "jótékony" hatású döntései is gúzsba köti a szárnyaló fantáziát. Mégis furcsa az a meghátrálás, ami az egészségügy, a szociálpolitika és az oktatás területén történik.
Az egészségügyben a méhnyakrák elleni védőoltás szakmailag vitatott és pénzügyileg pazarló bevezetése az egyetlen "eredmény". A Kórház újra nyitásának kérdését kénytelenek voltak elengedni. Nem nagy meglepetés ez, mert minden gondolkodó tudta, hogy illúzió az ígéret.
Nagy meglepetés viszont, hogy a rendelőintézet világszínvonalú épületét állami kezelésbe adják. Magas színvonalú ellátási rendszerét szétverik, jól működő orvosait, szakszemélyzetét szélnek eresztik. Az indok a takarékosság!
A szociálpolitika korábban országosan elismert humánus gyakorlatát korlátozzák, folyamatos átszervezésekkel gyengítik. Manapság nem a jó megoldásoktól, hanem a Csepelen észlelt szociális tragédiáktól hangos az ország.

Az oktatásban, iskolák megtartását hirdette még ellenzékben a Fidesz.
Akkori kerületi vezetői éllovasok voltak az ésszerűsítések elleni tüntetéseken.
Hatalomra kerülve, iskolákat akartak bezárni, kulturális intézményeket akartak privatizálni!
Manapság látjuk azt az arrogáns módot, ahogy rárontanak egy művészeti iskolára! Nemtelen vádakkal, plagizált pályamunkákkal akarnak kicsinálni köztiszteletben álló művész-pedagógusokat, hetven éves népnevelői, művészeti munkát, több évtizedes csepeli múlttal rendelkező köztiszteletben álló igazgatónőt. A legfontosabb mégis az, hogy csepeli gyerekeket kívánnak elzárni attól, hogy lehetőségük legyen érzékeik, érdeklődésük hagyományokra épülő, kipróbált és hasznos fejlesztésétől.
Ez nem racionalizálás, ez pusztítás!
A közpénz felhasználásának legfontosabb pontja, hogy a lakosság életfeltételét szolgálja.
Azért van, hogy erre fordítsák!
Mi tartozik még jobban ide, mint az egészségügy az oktatás és a szociálpolitika?

Itt van a kutya elásva!
A faragások, mindig azon a területen történnek Csepelen, ahol a nép teljes egészében érdekelt, ahol a legérzékenyebb kötődései vannak.
Ez az igazi ideológiai különbség a Csepelt meghatározó és az egész 2010-ig jellemző szemlélettel szemben. Most ott takarékoskodnak, csökkentenek, ahol a legtöbbnek, a legjobban fáj! Ahol viszont érintettek a ma haszonélvezői, ott ömlik ki a pénz!
Nagy rendezvényeket tartanak ideológiájuk alátámasztására.
Kétes történelmi személyekről utcákat neveznek el uralmuk kőbe vésése érdekében. Nem létező kapcsolatokról táblát avatnak, pompás utazásokkal állampolgársági eskütételeket szerveznek, disznótort ülnek a maguk örömére, és mindezt tetézve (már remélhetőleg pénz nélkül) imát mondatnak a fővezérükért, a világ nevetségére.
Azt hiszem igaz a mondás: minden rendszer bukása, nevetségessé válásával kezdődik! 

Eredetiben: Horváth Gyula blogja

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr54521882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása