CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrány és átverés Csepelen

2012. május 25. 02:09 - csú

A Csepel újság értesülése szerint embertelen körülmények között kezdődött és úgy is folytatódott május 24-én csütörtökön a XXI. kerületi önkormányzat képviselő-testületének ülése a polgármesteri hivatalban. Aggódó szülők, pedagógusok rekedtek a tanácsterem ajtaján kívül. A hőségben ember ember hátán próbált helyet találni, egymás sarkát taposták az érdeklődők. Óvoda-és iskolavezetők választása, megbízása szerepelt a napirenden. Éppen eléggé dermesztőek voltak az előzmények ahhoz, hogy indokolt legyen az aggodalom, ami be is igazolódott, amikor a Nagy Imre ÁMK vezetőjéről döntöttek. A fideszes többségű testület egy szó indoklás nélkül – 6 igen, 1 ellenszavazat és 14 fideszes tartózkodás mellett ‑ elkaszálta az intézményt több éve sikeresen irányító nyelvtanár, tanügy-igazgatási szakértő Rónaháti Sándornét, és helyére azt a külső pályázót, Tóth Endrét rakta, aki 2010 óta a fideszes kézben lévő budapesti főpolgármesteri hivatalban kulturális tanácsnoki titkárként pályázott Csepelre. A tanácsnok nyert, annak ellenére, hogy az ÁMK szakalkalmazottainak 72 százaléka, alkalmazottainak 63, 5 százaléka Rónahátinét támogatta…
 
Informátorunk elmondta: a folytatásban sem volt kegyelem. Miskolci Józsefnét, a Fasang Árpád Zeneiskola óriási sikereket elért igazgatónőjét az általa több évtizede vezetett intézmény nevelőtestületének 88 százaléka, az alkalmazottak 75 százaléka támogatta, hogy egyedüli pályázóként újra elnyerje az igazgatói posztot. A fideszes többségű testület őt is minden indoklás, érvelés nélkül iskolán kívülre parancsolták 7 igen, 13 nem és 1 tartózkodó szavazattal.
 
Mint megtudtuk, a zeneiskola és Miskolciné pokoljárása ezzel nem érhetett véget, mert ennyivel nem érték be a fideszes városvezetők és hűséges fülkeforradalmi mamelukjaik. A Posztógyár utcai intézményt vizsgálat alá vetik, aminek, persze, már előre látható a végeredménye: óvoda lesz belőle. A zeneiskola a polgármesteri ígéretet követő mameluk-sereg döntése szerint önálló marad, talán az ÁMK-ban szorítanak majd neki helyet. Részletek nem ismeretesek. Erre az önállóságra azonban sokan nem vennének mérget…
 
A Csepel újságnak elmondták: a nagy átverés Miskolciné fegyelmijénél következett. (Az előzmények ITT OLVASHATÓK) A Németh Szilárd polgármester által jegyzett előterjesztésben még az szerepelt, hogy az igazgatóasszonnyal szemben megszüntetik a fegyelmi eljárást. Ám jött a fideszes néma leventék, mamelukok kerületi hadserege és - 7 igen, 14 nem szavazattal, tartózkodás nélkül – elutasította a „nagylelkű” polgármesteri felmentő javaslatot. Magyarán a fegyelmi eljárást folytatni kell a vezetői posztjától már megfosztott, évtizedeken át sikert sikerre halmozó igazgató asszony ellen. A polgármester és a néma mameluk sereg nagyon büszke volt erre az alpári, hatalmi színjátékra. Kitettek magukért! Ma ünnepelni fognak: a Szent Imre téren. A hősök napját köszöntik…
                                                                                                                                                                                                                              anzágo

   

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr964544841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajtony 2012.05.25. 20:57:53

"Két zeneiskola működik Csepelen, de csak az egyik önkormányzati fenntartású. A fenntartónak azonban feltűnt, hogy a Fasang Árpád Zeneiskola működtetése sokkal többe kerül, mint más iskolák vagy zeneiskolák esetében. 2012 elején emiatt kezdődött meg az intézmény átvilágítása, ami februárban fejeződött be. Mint kiderült, az iskola költségeinek 90%-a a személyi ráfordításokból áll, de ezek jelentős része erősen megkérdőjelezhető. A megállapítások között van, hogy az iskolai vezetés a fizetésén felül igen jól keresett a megmagyarázhatatlanul magas túlóra-díjakból. Úgy tudjuk, hogy az igazgatónő például a heti két órája mellett hat óra túlórát végzett, de emellett kórus-korrepetícióért még számlázott is az önkormányzatnak. A súlyos aránytalanságot jól mutatja, hogy az 57 fős tanári kar túlóra-díjának 40%-át a háromfős vezetés vette fel." (forrás-csepel.info)

ave 89 2012.05.25. 23:29:43

@Ajtony: Nekem meg az tűnt fel, hogy a választások óta Németh Szilárd át akarja játszani a 70 éves zeneiskolát Balogh úréknak. Ahhoz nem volt bátorsága a polgármesternek, hogy a szülők elé álljon 2010-ben vagy 2011-ben, és érveljen. Mindent csak erőből, erőszakkal képes kezelni. A zeneiskola megakadt a torkán. Decemberben megrémült a fideszes vezérkar a szülők ellenállásától, és sunyi módon meghátrált. Várták a bosszú alkalmas pillanatát. Már akkor lehetett tudni, hogy pillanatokon belül ráuszítják a renitens intézményre a jól bevált gazdasági vizsgálgatást. Ilyen előzmények után a vizsgálat végét is tudni lehetett. A másik felet, az igazgató asszonyt meg sem kérdezték. Három évtizedes munkáját, tisztességét akarják elvenni tőle csak azért, mert - például a Csepp TV-vel, a mai Városkép Kft-vel ellentétben - nem járult kézcsókra Németh Szilárdhoz, és védi a tanítványok, a zeneiskola érdekeit. Minden tiszteletem Miskolcinéé.

thomas_t 2012.05.26. 20:17:49

Kedves Mindenki!

Lehet bármit beszélni és lehet természetesen mellébeszélni is. Lehet hangulatot szítani embereket méltóságukban név nélkül sértegetni. Lehet Balogh urat sározni és Miskolcinét dicsérni. Egy a lényeg a szakmai tudás és az, amit az asztalra a két vezető letett.
Ki mit tett le az asztalra és mi a különbség a két vezető között?

Miskolci Józsefné igazgató:
1.Koncertet külön pénzért volt hajlandó konferálni.
2.Mindenkit átvert diplomájával.
3.Hazudott és magának osztotta a túlóra pénz.
4.Húsz év alatt nem pályázott, nem fejlesztett és külső forrást nem hozott be az iskolába. Gazdaságilag nehéz helyzetbe hozta az Önkormányzatot és a zeneiskolát.
5.100 millió Ft közpénz vitt el éves viszonylatba.
6.Munkáltatójával nem tudott két év alatt egyetlen értelmes szót sem váltani.
7.Az állami iskolát saját tulajdonaként kezelte.
8.Félrevezette a tanárokat, szülőket és a gyerekeket, hiszen plusz pénzeket csalt ki tőlük.
9.Zongoraművésznek állította be magát, ami nem valós.
10.Önkormányzati rendezvényekért külön tiszteletdíjért vállalta.
11.Tanulóknak a 150Ft-os ellenőrzőt 500 Ft-ért adta.
12.Zeneiskolai alapítvány az Ő fellépését finanszírozta és nem a gyerekeket támogatta.

Balogh Gábor igazgató:
1.Az év gazdasági emberének választatták.
2.Térítési díjat teljesen eltörölte és a tanárok biztonsági helyzetét megerősítette.
3.140 embernek ad megélhetést és ezzel munkahelyet teremt.
4.Tanárok, alkalmazottak, szülők és diákok szeretik és kiállnak mellette 100%-ban Miskolciné által szervezett hazug rágalmazó plágium botrány ellenére is.
5.Tíz év alatt 5000m2-ert alkotott.
6.Létrehozott önerőből állami támogatás nélkül Zeneiskolát, Szakközépiskolát, Gimnáziumot, Szakképzést, Főiskolát.
7.Önkormányzattól soha nem kapott és nem is kért egyetlen egy forintot sem.
8.Jelenlegi városvezetők és szakhatósági szervek szeretik, mivel megbízható és korrekt
9.Szavára lehet adni!
10.Nem pénzt vesz ki a zeneiskolából, ha nem pénz tesz bele.

Ezek a két vezető közötti nagyjából összerakott különbség. Én nem szeretnék bántani senkit, de aki nem látja a kéz iskolai vezető között a különbséget az elvakult. Javaslom, menjen el a két iskolában és nézze meg a fejlődés néhány év alatt a két intézményben hogyan ment végben. Véleményem szerint a Fasang zeneiskola tantestülete jól járt volna, ha Balogh igazgató irányított volna őket. Nem biztos, hogy jól döntöttek, hogy Miskolciné és Mentsük meg a Fasang Zeneiskola hangadóira hallgatott.

Köszönöm a figyelmet

Thomas

mesztic 2012.05.27. 11:28:40

@thomas_t: Látod, Thoms, arról lehetne vitatkozni, amit te írsz. Favoritjaid: Németh Szilárd és Balogh Gábor ezt nem hagyták. Már tavaly is hátulról, titokban, sunyin készültek a zeneiskola megfojtására, megszüntetésére. Tervük kitudódott, ebből indult a tiltakozás. A rejtegetett hatalmi bosszú (pénzügyi vizsgálat), a Balogh-féle csalás (plágium) volt a válasz a szülők és a tanárok nyilvános érvelésére. Az igazgató asszony elleni cirkusz már csak hab a tortán. Mocskos hab, de hab a hatalom mocsok tortáján. Másokkal akarták megetetni Németh Szilárdék, de a mocsok-tortát a képükbe nyomták azok, akinek szánták. Érvelhettek volna úgy mint most te itt megtetted, és lehetett volna válaszolni. Ez ma már senkit sem érdekel, látszik, hogy a kerületi Fidesz-mamelukoknak is csak a bosszú fontos. Közben saját mocsok-tortájukat törölgethetik saját képükről a habbal együtt. A folt így is úgy is ott marad a Fidesz képén és a törülközőjén - annak bedobásáig...
süti beállítások módosítása