CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megalázó ajándék pedagógusoknak a csepeli fideszes városvezetéstől

2012. június 01. 12:13 - csú

Miért nem mennek el a szocialista képviselők a mai rendkívüli képviselő-testületi ülésre? Szenteczky János frakcióvezető nyílt levele Németh Szilárd XXI. kerületi polgármesterhez

Ma 14 órakor a csepeli pedagógusokat köszöntő ünnepség lesz a Királyerdei Művelődési Házban. Ön ugyanerre az időpontra, vagyis 14 órára hívta össze a csepeli képviselő-testület rendkívüli ülését. A tervezett napirend: „Javaslat a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetői állásának pályáztatására”.

Különös és egyben megalázó ajándék ez Öntől és fideszes képviselő-társaitól az összes csepeli, de főként a Fasang Árpád Zeneiskola minden pedagógusa számára. Megalázó azok után, hogy

a csepeli Fidesz-KDNP frakció az Ön utasítására a múlt héten elutasította azt a határozati javaslatot, amely a Fasang Árpád Zeneiskola jelenlegi igazgatójának kinevezéséről szólt annak ellenére, hogy az egyedüli pályázóként induló, az intézményt évek óta sikeresen vezető, elismert szakembert és pedagógust a nevelőtestület és az alkalmazotti kör elsöprő többséggel támogatta.

Polgármester Úr!
Ön többször hivatkozott már arra, hogy volt pedagógus, illetve iskolaigazgató – igaz, azt mindig elfelejti hozzátenni, hogy kinevezését az akkor MSZP-s többségű képviselő-testületnek köszönhette, illetve azt is, hogy ebben a minőségében nem túl sok időt töltött el… A fenti döntéssel, a Fasang Árpád Zeneiskolával, annak vezetőjével és a tantestületével, valamint a tanulókkal és azok szüleivel szemben folytatott harcával Ön méltatlanná vált a pedagógusi cím viselésére.

Az MSZP Csepeli frakciójának minden képviselője elutasítja ezt a dölyfös, a hatalomtól megrészegült és elvakult magatartást és tiltakozásául nem veszünk rész a mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen!

Tájékoztatom Önt továbbá, hogy MSZP-s képviselőtársaimmal ma 14 órától részt veszünk a csepeli pedagógusok köszöntésén, hogy így fejezzük ki tiszteletünket, megbecsülésünket és elismerésünket az egyre méltatlanabb körülmények között dolgozó szakemberek munkája iránt. Ezért kérem: távolmaradásunkat tekintse igazoltnak!

Budapest, 2012. június 1.

Az MSZP csepeli képviselőcsoportja nevében:
Szenteczky János
frakcióvezető
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr464559086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bögre56 2012.06.01. 18:25:46

Nagyon köszönöm és üdvözlöm ezt a nyílt levelet az MSZP frakciónak!
Aki ma délután ott volt a Királyerdőben az tapasztalhatta, hogy Németh Szilárd "bal keze" politikai nagygyűlést akart csinálni a pedagógusok ünnepéből. Köszönet helyett meg akart félemlíteni, de csúfos kudarcot vallott.A se füle, se farka beszédét egy, azaz egy ember megtapsolta és talán 6-8 felocsúdott társa csatlakozott.Jelzem: a színházterem tele volt!
Ébredünk, emberek....???

csú 2012.06.01. 18:32:54

@bögre56: Kérjük, aki tud részleteke, az ossza meg olvasóinkkal a tapasztalatait! Előre is köszönjük!

hope2 2012.06.02. 11:43:59

Állítólag többen kimentek a teremből az alpolgármester bárdolatlan és primitív szövege alatt. Ezt hallottam, igaz ez?

bögre56 2012.06.02. 15:22:44

@hope2: Valóban többen feltűnően elhagyták a termet, közülük van aki vissza sem jött átvenni a neki járó elismerést.
Az alpolgármester, valószínűleg a holnapi pedagógus tüntetés követelésére utalva, azt mondta ( nem szó szerint, csak tartalmilag!), hogy mit képzelnek a pedagógusok, hogy mernek 20%-os béremelést követelni, ebben a helyzetben,ha eszük van gondolkodjanak el ezen!
Azt gondolom,hogy erre még többen elgondolkodnak ezen és ott lesznek a holnapi tüntetésen !! Remélem!!!!!
Egyébként fiatalok és idősebbek egyaránt felháborodtak ezen a beszéden és az állófogadáson is minden kis csoportban ez volt a téma. Példátlannak ítélték ezt a fajta "ünnepi beszédet" olyanok is, akik évtizedek óta vesznek részt ezen a kerületi rendezvényen.
süti beállítások módosítása