CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megélhetés. Költői kérdés az urakhoz: mi lenne velük, ha…?!

2012. június 08. 00:31 - csú

Az utóbbi hónapokban országunk Kedves Vezetője jobb kezének, a gazdasági szabadságharc élharcosának, Matolcsy György miniszternek elhíresült nyilatkozata miatt komoly vita folyt arról, hogy meg lehet-e élni havi 47.000 forintból. Akkor nézzük most meg, mennyiből kellett megélniük a magyar kormány tagjainak 2011-ben, mennyiből szenvedték át a gazdasági válság tavalyi nehézségeit. A Népszava június 7-i számában közölt adatok szerint a tények a következők:
 
1) A tavalyi esztendőben a magyar kormány /miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok, összesen 42 fő/ tagjai, fejenként, átlagban, havi 1,9 millió forint bevételt könyvelhettek el maguknak, ami azt jelentette, hogy egy napra 64.109 forint jutott.
2) Az államtitkárok nélkül vizsgálva a kormány /miniszterelnök, miniszterek, összesen 9 fő/ tagjainak tavalyi keresetét, akkor a tények ennél magasabb egy főre jutó átlagot mutatnak:  havi 2,9 millió forintot, ami napi 96.438 forintnak felelt meg.  Matolcsy úrnak – az adatok szerint –, még adózás után is maradt napi 47.830 forint bevétele, így neki havonta nem 47.000 forint, hanem 1,4 millió jutott. Tisztán!
3)  De a 33 államtitkár sem járt rosszul 2011-ben: havi átlagkeresetük 1,6 millió forintot tett ki, ami napi 55.342 forint bevételt hozott számlájukra.
 
Már csak érdekesség, hogy Németh Szilárd polgármester úrnak, aki majdnem minden testületi ülésen megjegyzi, hogy ő többet dolgozik, mint elődje, és ugyanakkor kevesebbet keres, tavaly 18 millió forintot kereset jutott, ami havonta több mint 1,5 millió forint. Így naponta „csak”  49.547 forintot tudott bevételként elkönyvelni.
 
Költői kérdés az urakhoz: mi lenne velük, ha nekik is 47.000 forint jutna csak egy hónapra?
 

VOX 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr404572769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása