CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel nyeresége: a Szabadkikötőben nem volt válság, további fejlesztések

2012. június 12. 16:30 - csú

Szabadkikötő-1.jpgFolytatódnak a beruházások a Csepeli Szabadkikötőben, amelynek konténerforgalma a válság kitörését követően is emelkedett - írja keddi számában a Világgazdaság. Idén sem fizet osztalékot, a nyereséget - bankhitelekkel kiegészítve - fejlesztésekre fordítja a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai (BSZL) Zrt. Ebben az évben 400 millió forintos beruházási keretből többek között irodaházat és új, közel 10 ezer négyzetméteres konténertároló területet hoz létre a társaság, mivel a jelenlegi 80 ezer négyzetméter már kevésnek bizonyul. A múlt évi árbevétel 1,7 milliárd forint, az adózott eredmény 131 millió forint volt.

Szabó Zsolt vezérigazgató a lapnak elmondta: a 2006-ban kötött privatizációs szerződés szerint a BSZL tulajdonosa vállalta, hogy egy évtized alatt 13,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre a kikötőben, aminek kétharmadát már teljesítették.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr844583737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása