CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Saját elvbarátait is lenézi Németh Szilárd?

2012. június 16. 11:11 - csú

NSZ-ingben.PNGA képen: A polgármester kirittyentve "díszmagyarban" útban a Nyirős közönségéhez

Nagy Szilveszter írása: Hat apró jel, avagy ugye nem a ruha teszi az embert?

Tényleg nem. Azonban vannak bizonyos esetek, amikor illik szépen felöltözni. Egyes esetekben a ruházat a hely-, az alkalom-, vagy a megjelenő többi ember tiszteletének szól. Ilyen esetekben ajánlatos az alkalomhoz illő ruházat viselete. A hétköznapi ember, ha templomba, esküvőre, temetésre, ballagásra vagy más eseményre elmegy akkor ad magára, és felveszi azt a legszebb ruhát, ami a ruhatárában van. Ha megengedheti magának, akkor pedig vesz, vagy varrat magának valamilyen alkalmi ruhát.

Mondom a hétköznapi ember. Zűrzavaros világunkban a kultúra néhány morzsája azért még talán megmaradt, és sokan gondolják úgy, hogy az öltözködési szokások az elöljárókra, a közéleti szereplőkre még inkább vonatkoznak, különös tekintettel a rangos eseményeken való megjelenés tekintetében. Van ugyanis egy minimum elvárás, pláne, ha egy polgármesterről van szó, aki a saját hatalmi rendszerének új divatja alapján, irodalmi estet védnököl.

Hosszú felsorolni, hogy hányféle oka lett volna Németh Szilárd úrnak tisztességesen felöltöznie, de megpróbálom. Először is: mert polgármester, másodszor: irodalmi est fővédnöke volt, harmadszor: a rendezvény helyszínének tisztelete, negyedszer: a rendezvényen megjelenők tisztelete, ötödször: tudta, hogy a sajtó is jelen lesz, hatodszor: megengedheti magának, hogy legyen egy alkalmi ruhája. Biztos vagyok abban, hogy van hetedik, nyolcadik, és talán több is. Azt csak mellékesen említem, hogy a polgármester úr munkatársa is tudta, hogy kell felöltözni egy ilyen rendezvényre, no meg az ellen rendezvényen felszólalók is.  

Ha csak ebből a hat okból egyet veszünk is, az is éppen elég ok, hogy Csepel polgármestere szép ruhában jelenjen meg egy irodalmi esten. Vajon mégis mi lehetett az oka, a slendrián öltözetének? Nem érdekli, hogy hogy néz ki? Nem tiszteli a helyet, ahol irodalmi estet tart? Nem tiszteli a megjelenteket? Netán a védnöksége alá vont rendezvényt? Nem tudni. De nem a ruha teszi az embert ugyebár. Hanem a rendezvény, amit / akit védnökölt. Pláne, ahol tette ezt. De, ez már egy másik történet…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr904591997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása