CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Itt az idő, és itt a 26. adó is!

2012. július 04. 11:14 - csú

Fogy az idő.PNGITT AZ IDŐ az adócsökkentésre – hirdeti a Fidesz több mint két éve. Ehhez képest 25 hónap alatt 25 új adót vezetett be. A huszonhatodikba lépve pedig itt a huszonhatodik, a telefonadó.

Percenként, SMS-enként vagy épp MMS-enkéntjúlius 1. óta kereken két forinttal többet fizetünk. Igen, a magát az adócsökkentés kormányának hazudó Orbán-kabinet telefonadóját mi, magyar emberek fizetjük majd, miután a távközlési vállalatok világossá tették: ”nem nyelik be” az újabb különadót, inkább áthárítják a több mint tízmillió magyar mobilszámla- és feltöltőkártya-tulajdonosra.

A Vodafone-osok már ma is fizetik a pluszdíjat, de a Fidesz az elmúlt két évben bőven gondoskodott arról, hogy senki se maradjon ki a ”jóból”. A sörösrekesz méretű adólistán olyan, mindenkit érintő tételek szerepelnek, mint az igazságtalan, egykulcsos személyi jövedelemadó, az uniós rekordszintre emelt általános forgalmi adó, a biztosítási adó vagy a sárgacsekkadó.

A 2010-es Fidesz-szlogen 2012 nyarára aktualizált változata tehát úgy szól, hogy ”ITT AZ ADÓ!” A java azonban még hátra, pontosabban előre, a 2013-as költségvetésben van. Amely az elmúlt huszonkét év legbrutálisabb megszorításait tartalmazza.

Az MSZP ezért őszre alternatív költségvetést készít, hogy megmutassa: van a válságra más, a Fidesz-kormány szegényellenesebb társadalom-és gazdaságpolitikájánál igazságosabb, fenntarthatóbb és munkahelybarátabb megoldás.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr804627481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása