CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Békebeli fasizmus

2012. augusztus 21. 17:32 - csú

Hétköznapi.PNGEbben az országban nem kell félni. Pártunk és Kormányunk szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincsenek fasisztoid elemek. Miért is lenne? Alaptantervbe vett fasiszta írók miatt? Holokauszt-emlékműre mázolt horogkeresztek miatt? Mi sem bizonyítja jobban a magyar nemzet immunitását a népirtó eszmék iránt, mint a múlt héten tanúsított méltó magatartás.

Kezdődött a szerda esti Magyarország-Izrael futballmérkőzéssel, ahol az izraeli himnusz alatt vastagon ment a fújolás, mocskoszsidózás, Auschwitzezés. Ez már rasszizmus?

A feltételezés annyira komolytalan, hogy a komplett magyar sajtó elfelejtett róla beszámolni, nem kért elnézést Orbán jóbarátja, Csányi Sándor MLSZ-elnök sem. Felesleges Ádernek Izraelbe járnia magyarázkodni, ha arra képtelen, hogy legalább egy bocsánatot odabökjön az izraeli nagykövetnek. Arról persze megemlékezett a Hír TV, hogy két izraeli focista elnevette magát a tévesen fordító tolmácson egy zsinagógában tartott holokauszt-előadáson. Hasonlóan fontos volt kiemelni a két honfitársát Angliában meggyilkoló magyar férfi homoszexualitását. Mert ahol nincsenek fasisztoid elemek, ott ezek a fontos dolgok, nem a csipp-csupp zsidózás, buzizás vagy cigányozás.

Ha 20-30 egyenruhás kopasz járkál a kerítésed előtt, akik szerint biztos te loptad meg a szomszéd Mari nénit, mert cigány vagy, az sem fasizmus. Ha netán elzavarod őket, de jön helyettük 200-300 egyenruhás kopasz, akiktől talán kicsit megijedsz, akkor csak megélhetési bérrettegő vagy, mert úgysem gyújtják fel a házad, a rendőrök megvédenek. Ezért is felesleges mondjuk Farkas Flóriánnak egy-két keresetlen szóval kiállni a sajátjaiért és elküldeni a Jobbik gárdistáit a bús francba. Nem ez a dolga. Inkább ideje megtanulnunk együtt élni a mi kis békebeli, légynek sem ártó fasisztáinkkal, akik csak ugatnak, de nem harapnak.
Viszont ha harapni fognak, két pofonnal már nem lehet hazazavarni őket.

Molnár Richárd Népszava
 
Hat nappal a magyar-izraeli  mérkőzés után, ma közleményt adott ki a kormány:
 

A Kormány álláspontja az izraeli-magyar magyar labdarúgó mérkőzés méltóságát megzavaró nézők magatartásáról:
 
Budapest, 2012. augusztus 21., kedd (OS) - Magyarország kormánya a leghatározottabban elítéli az augusztus 15-ei izraeli-magyar barátságos labdarúgó mérkőzés méltó lebonyolítását megzavaró szurkolók viselkedését.
    A Kormány az új Alaptörvényben garantált alkotmányos jogokat minden esetben a legmesszemenőbbekig védelmezi, ezért határozottan fellép minden faji, vallási, nemzetiségi hovatartozás alapján történő megkülönböztetés ellen. Akkor is felemeli szavát, ha a szélsőséges megnyilvánulások közvetlenül nem sértenek törvényt, és ezért a hatóságok azonnali fellépésének nincs jogi alapja.  A Kormány nyitottsággal és békével közelít a világ összes népéhez, és ezt a hozzáállást kéri minden magyar embertől.   Budapest, 2012. augusztus 21.
    Kiadó: Kormányszóvivői Iroda - OS
 
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr254724412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása