CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

„Polgármester úr! Ez az ön bűne!”

2012. szeptember 05. 14:47 - csú

Felkiált-jel-kicsi_1.jpgAvagy: a kérlelhetetlenség nem erény, hanem a politikai korlátoltság édestestvére

A Nyirő József nevét viselő műveltségi versennyel kapcsolatos augusztus 30-i képviselő-testületi vitáról Farkas és Piroska nick névvel kaptuk az alábbi helyreigazító e-mailt, amelyet hézagpótló jellege miatt most változtatás nélkül közlünk:

Ott voltam az ülésen a hallgatóság soraiban, nem tudom, hogy miért nem merte leírni a fideszes sajtós, de én így halottam a KT. ülésen egy szoci, (emeszpés)  képviselőtől:

„Németh Szilárd fideszes polgármester úrral ellentétben, véleményem szerint nem ítélhető meg egy ember csak az irodalom oldaláról. Főleg azért nem, mert bármilyen objektív az irodalmi mérce, Nyírő újságcikkei, publicisztikái, politikusi törekvései, véleményei, beszédei ugyanúgy az ő munkái, mint a könyvei.  Márpedig bármilyen írásmű, alkotás az ember egyéniségének és gondolkodásmódjának a lenyomata.

Amikor Magyarország kormánya temetni próbálja Nyírőt, nem az írót temeti újra, hanem az embert, aki, csak egyrészt irodalmár, másrészt politikus. Amikor Magyar Köztársaság újra akarja temetni Nyírőt, a nyilas hungarista politikust és zsidóellenes politikusírót, gondolatait nem temeti újra, hanem kihantolja és felszínre hozza azt az elfogadhatatlan politikai törekvést, ami alkalmatlanná teszi Nyírőt bármilyen példaképként, való említését. Az MSZP frakció nem érthet egyet, egy nyilas, hungarista, antiszemita, a Szálasi rezsimet utolsó pillanatig kiszolgáló személyiség népszerűsítésével. Épeszű ember nem fogadja el, nem fogadhatja el a „Nyírő József Kárpát-medencei irodalmi és műveltségi verseny kiírása” című anyagot.

Polgármester úr még nem késő, kérem vonja vissza ezt az előterjesztését, ami nem hiba, hanem bűn. A csepeliek ezt a bűnt nem felejtik el soha. Ez a bűn az Ön bűne! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr434756880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hope2 2012.09.05. 16:19:36

Nem bánom, legyen vetélkedő, de az nyerjen, aki erről az igaz magyar Szálasi bérenc, Goebbels-imádóról az igazat mondja. A hazudósok vigaszdíja pedig legyen az a koffer, amiben a hamvakat lopkodják át a határon szép hazánk vezetői.
süti beállítások módosítása