CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az éjszaka leple alatt történt

2012. szeptember 11. 10:40 - csú

Mém-2.jpeg"Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak" – vélekedett a tegnap esti parlamenti vitán Varga István fideszes képviselő. Kijelentéseivel vihart kavart, és nehéz helyzetbe hozta elvbarátait, a falkaforradalmárokat. A web népe nem késlekedett: nevetségessé tette az éjszakánál is sötétebb középkorú középkori fideszes szónokot:

A HVG.HU beszámolója szerint hétfőn, valamivel este 10 óra előtt kezdték tárgyalni a képviselők azt a népi kezdeményezést, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére azt, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak Magyarországon. Ugyan az ellenzéki képviselők előbbre vették volna ezt a napirendi pontot, hogy a tévé is közvetíthesse, a kormánypártok ezt leszavazták. A közel másfél órás vita azzal zárult, hogy a kezdeményezésről kedden döntenek a képviselők.

A vitán 7 kormánypárti képviselő vett részt, köztük Varga István fideszes képviselő, aki többek között azt mondta: "...a nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar…majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni". A képviselő hozzátette, véleménye szerint "talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak".

A képviselő kijelentései nagy visszhangot keltettek, az interneten máris beindult az úgynevezett mém-generálás. íme még egy:

Mém-1.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984768180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása