CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hír margójára: közmeghallgatás, de mikor és hogyan?

2012. szeptember 14. 00:05 - csú

Csepel Címer-legkisebb.pngCsütörtökön, 12:34 órakor rövid hír jelent meg az önkormányzat honlapján, Tájékoztatás közmeghallgatásról címmel. A tájékoztatásból kiderül, hogy „Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. szeptember 20-án (csütörtök) közmeghallgatást tart a Radnóti Miklós Művelődési Házban”. Kiemelt téma: a FŐTÁV Zrt. számlázási gyakorlata. Kérdések feltehetők „a polgármesteri hivatal épületében elhelyezett gyűjtőládában” és e-mailben.

A hírrel kapcsolatban csak néhány kérdésem van:

1)  Hány órakor lesz a közmeghallgatás? Csak nem azért maradt ki a tájékoztatásból, mert még nem dőlt el, hogy a polgármester úr aznap hány órakor ér rá?

2) A képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzata 12.§.(3) szerint a munkaterv meghatározza azokat a témákat is, amelyek előkészítésénél közmeghallgatást kell tartani. A testület június 28-án jóváhagyott munkatervében nem szerepel a FŐTÁV Zrt. számlázási gyakorlatának megtárgyalása. Akkor miért szerepel a közmeghallgatáson kiemelt témaként a kérdés? Mi a cél napirendre tűzésével? Biztos, hogy ez érdekli a legjobban a csepelieket? Nem inkább az, hogyan fizetik ki a FŐTÁV Zrt. számláit? Vagy például az, hogyan tudna segíteni az önkormányzat az egyre növekvő lakossági terhek csökkentésén? Egyébként, kinek volt az ötlete a téma, netán a FŐTÁV Zrt.-nek?

3) Az SZMSZ 59.§. (1) pedig arról szól, hogy az évente legalább egyszer, előre meghirdetett közmeghallgatáson „a választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek”. Ugye a résztvevők a helyszínen is tehetnek fel kérdéseket? És lesz idejük is feltenni a kérdéseket – nem megint a polgármester és a szakértők beszélnek majd másfél órát? Lehet, hogy a közmeghallgatás és témája megint csak arra lesz jó, hogy polgármester uram ismét a múlttal foglalkozhasson, illetve kiemelhesse heroikus küzdelmét Csepel fejlődéért? És a képviselő-testület jelen lévő, netán ellenzéki tagjai is kifejthetik véleményüket a felvetődő problémákról?

V O X 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr74775227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása