CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csoda vagy falkaforradalmi farolás?

2012. szeptember 17. 00:07 - csú

Falvédő.PNG„Minél inkább felbosszantják a nőket, minél inkább éreztetik velük, hogy létük mellékes, polgári jogaik pedig nem számítanak, annál valószínűbb, hogy elballagnak majd regisztrálni, sőt visznek magukkal még egy embert.”

Péntek a magyar politikai élet és elit meghatározó napja a Fidesz hatalomra kerülése óta. Pénteken – este vagy inkább éjjel - nyújtják be a kormány agyament, jogállamot lebontó, elhantoló törvényjavaslatait. Pénteken tobzódnak a fideszes és KDNP-s képviselők az egyéni indítványaikkal, amelyekkel a végszavazás előtt az utolsó csíráját is kiölik a rációnak egy végszavazásra váró jogszabályból (ha a kormány benne felejtette). Most azonban csoda történt.

Távolról legalább is annak látszik, hogy miután kedden, szintén az éjszaka leple alatt lesöpörték az asztalról a családon belüli erőszakot büntetni szándékozó népi kezdeményezést, pénteken Rogán Antal,a falkaforradalmárok újkeletű frakcióvezetője Orbán Viktorral konzultálva „fejet hajtott a hölgyek akarata előtt”. Bejelentette, a Fidesz mégis támogatja, hogy a családon belüli erőszak önálló tényállás legyen a büntető törvénykönyvben.

Mi ez, ha nem csoda? Annak tekinthetnénk, ha nem tudnánk róla, hogy országra, világra szóló hatalmas botrány kerekedett bizonyos Varga István fideszes képviselő falkaforradalmi megnyilvánulásából:  „„azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.” Ezt mondta éjfél környékén az őszinteségi rohamot kapott honatya. Nemre, korra, pártállásra való tekintet nélkül kitört a gyalázat. Nők a férfiakkal összefogva tüntettek a sötét középkor és a két éve tartó őrület legújabb megnyilvánulása ellen.

A demonstrációk, az újabb petíciók, a bocsánatkérési követelések nem hatották meg a Fidesz vezérkarát. A falkaszellem hibátlanul működött: semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek. Igen ám, de péntek reggel megjelent egy cikk a Népszabadságban Gyegébb: nem címmel. N. Kósa Judit, történetesen egy újságírónő - Rogánnal szólva egy hölgy – írta. Logikus érvekkel – magyarán – hülyét csinált a Fideszből. Ettől, persze önmagában még semmit sem változtattak volna a fülkék küldöttei. Írásában azonban volt néhány mondat, amit Orbán és Rogán sajtószemlézői piros ceruzával húztak alá:

„Lehet ezt csinálni: lehet handabandázni a parlamentben, butaságokat beszélni az emancipációról, szülési kvótát felállítani, látványosan semmibe venni a nők elemi érdekeit, fájdalomra és meddőségre ítélni őket, mert majd így legalább megtanulják. Egyáltalán, lehet úgy tenni, mintha az utóbbi pár száz év meg sem történt volna – csak van egy kis baj. Minél inkább felbosszantják a nőket, minél inkább éreztetik velük, hogy létük mellékes, polgári jogaik pedig nem számítanak, annál valószínűbb, hogy elballagnak majd regisztrálni, sőt visznek magukkal még egy embert. És azt tudták, hogy minden második választópolgár nő?” 

No, ez az a gondolat, amelytől a Fidesz úgy fél mint ördög a tömjénfüsttől. Hirtelen világosság gyúlt a mániákus agyakban. Az életösztön felülírta a hatalmi gőgöt és az idiotizmust. A falkaforradalmárok megfaroltak. Rogán frakcióvezető pedig kiperdült a kamerák elé…  (Anzágo)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr234780307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása