CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli pedagógusok figyelmébe: mire büszke Németh Szilárd és Borbély Lénárd?

2012. szeptember 30. 00:05 - csú

Borb-Németh-1.PNGA Csepel újság értesülése szerint a képviselő-testület szeptember 27-i ülésén kiderült, hogy mire büszke Németh Szilárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere és párttársa, Borbély Lénárd alpolgármester. Ezt kettőjük nevében Németh Szilárd jelentette be, bár senki sem kérte, kérdezte tőlük.

Úgy tudjuk, a csepeli iskolák állami átvételével kapcsolatos napirendnél az egyik szocialista képviselő a két városvezetőtől, akik egyúttal Csepel országgyűlési képviselői is, azt kérdezte: miként szavaztak a parlamentben, amikor a kormánypárt elvonta a településektől annak jogát, hogy saját maguk döntsenek a helyi általános iskolák, középiskolák igazgatóinak kinevezéséről. Németh Szilárd hetykén válaszolta, ő bizony arra szavazott, hogy ne helyben, hanem az állami központban döntsék el, ki vezessen egy oktatási intézményt. Hozzátette: ő és Borbély úr is büszke arra, hogy így döntöttek. Ezt a büszkeségtől sugárzó kitárulkozást kiegészítette azzal: ha rajta múlik, akkor még szigorúbb lenne az új közoktatási törvény.

Érteni véljük a két jeles csepeli elöljáró indítékát. Németh Szilárdnak felettébb kínos lehetett, hogy egykori kollégái közül nem választhatta meg zavartalanul a Morovik Attilához hasonló, bugyuta, ámde törtető, derék Fidesz-harcosokat. Tanárok, szülők véleményét kellett meghallgatni, elolvasni, szavazásokból megtudni, hogy a szakmai felkészültség és nem a Fidesz-hűség számít Csepelen. A demokratikus iskolai fórumok állásfoglalását Németh Szilárd ‑ az egykori csepeli technika tanár, KISZ-vezető, a szocialista képviselők által kinevezett fideszes iskolaigazgató ‑ további jelentős tekintélyvesztés nélkül nem söpörhette le. Borbély Lénárdnak, akinek sok köze nincs a csepeli pedagógusokhoz, iskolákhoz, tökmindegy volt. Az ő szemében minden tapasztalt pedagógus egykutya: komcsi és kész, de nem volt bátorsága a nyilvánosság előtt keresztbe tenni az igazgatói kinevezéseknél. Az ő világa a színfalak mögött bontakozik ki. Borbély Lénárd úgy is mint Fidesz-frakcióvezető (mert alpolgármestersége mellett ezt a pozíciót is betölti) Németh Szilárddal együtt csendben, bújtatva lökdösték előre saját fideszes embereiket a megbízható, politikától független, jól képzett, megbecsült csepeli pedagógusok, intézményvezetők helyére. Most ennek végre vége – mondhatja a két derék csepeli Fidesz-potentát. Az állam leveszi a vállukról a terhet, ők pedig a háttérből szőhetik terveiket. Van okuk a büszkeségre.

 

Van okuk a büszkeségre? (CSÚ-anzágo)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr994809287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása