CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TÉNYEK A HAZUGSÁGOKKAL SZEMBEN! ÍTÉLET 2014-BEN

2012. október 05. 00:05 - csú

Stop221_2.jpg

A TÉNYEK: Az északi bevétellel kapcsolatos pénzforgalom alapján: 2012. augusztus 31-ével banki betétbe helyezve: 500 millió forint; 2012. augusztus 31-ig a tényleges kifizetés: 6 milliárd 650 millió 991 forint; 2012. augusztus 31-én, finanszírozásba bevonva: 1 milliárd 945 millió 121 forint.

A legutóbbi önkormányzati képviselő-testületi ülésen egy korrekt dokumentumot olvashattunk a napirend előtti tájékozatók között, „Tájékoztató az ún. északi bevétel felhasználásáról” címmel. Ebből idéztük a bevezetőben ismertetett számokat, adatokat. Mivel 2010. októbere, a legutóbbi önkormányzati választás óta folyamatosak a kerület fideszes vezetői részéről a témával kapcsolatos félretájékoztatások, hazugságok, az elődök besározására törekvő megjegyzések, a tájékoztatót olvasva, úgy döntöttünk, ismét írunk néhány sort a kérdésről, mert rejtélyes módon nyilvános dokumentumok tűnnek el egyik napról a másikra a csepel.hu-ról.

1) A választásokkal összefüggésben készült úgynevezett átadási dokumentumok korábban még olvashatóak voltak a csepel.hu-n. Most valamiért elrejtették a fideszes városvezetők. Szerencsére megtaláltam korábbi írásaimat, amelyekben idéztem a fenti bizonyítékokból. Íme: „2010. június 30-án a pénzeszközök között az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összeg 3.900 millió forint volt, amely rövidlejáratú banki betétben volt.” Két hónappal később, augusztus 31-én, az új polgármester részére készült dokumentumban az akkor pontos adatok szerint „banki betétben volt 3.600.000 eFt”.

A HAZUGSÁGOK

2) Ezt elfelejtve, Németh Szilárd polgármester a Csepeli Hírmondó 2010. december 10-én megjelent 1. számában a következőket nyilatkozta: „Ugyanakkor nincs már több Észak-Csepel, amit el lehetne adni, és az érte kapott pénzt fel lehetne élni – ahogy történt – vagy éppen fejlesztésre költeni, ahogy azt a csepeliek várták”.  Beosztottja, Borbély Lénárd a 2011. március 25-i Csepeli Hírmondóban pedig állította, hogy „A kilencmilliárd forintból mindössze 132 millió maradt meg, a többit nyomtalanul elköltötték”.

3) Később, önmagukat is megcáfolva, a polgármester 2011. április 28-án, a 2010-ről szóló zárszámadásban pediglen a következőket írja: „Az előző évekről áthúzódó fejlesztési maradvány összege 2.718 millió forint, amely az ún. északi bevételből még rendelkezésre álló, nagyrészt feladattal lekötött, de még fel nem használt pénzeszköz”.

A LELEPLEZÉS

4) Tavaly szeptember 29-én, már ez szerepelt a testület írásos tájékoztató anyagai között: „Az északi bevétellel kapcsolatos pénzforgalom alapján banki betétbe helyezve augusztus 31-én 1.500.000 eFt, a tényleges kifizetés 6.680.430 eFt, finanszírozásba bevonva 915.709 eFt.

5) A bevezetőben jelzett, legutóbbi képviselő-testületi tájékoztató végén az alábbiak olvashatók:

„Az északi bevétellel kapcsolatos pénzforgalom alapján:

> 2012. augusztus 31-ével banki betétbe helyezve: 500.000 eFt;

> 2012. augusztus 31-ig a tényleges kifizetés: 6.650.991 eFt;

> 2012. augusztus 31-én, finanszírozásba bevonva: 1.945.121 eFt.”

Csak azért igyekeztem pontosan, kiemelten idézni, a csepel.hu-n olvasható, általuk készített, illetve előterjesztett írásos dokumentumokból, hogy bizonyítsam: minden dokumentum rendelkezésükre állt és áll, ismerték és ismerik a tényeket. A két főszereplő, Németh úr, illetve Borbély úr azonban, ha mikrofonhoz jut, belebotlik egy-egy újságíróba, interneten vagy bármelyik – őket lojálisan kiszolgáló – médiában nyilatkozik, vagy testületi ülésen  kommunistázik,  egyformán szajkózza: a szocik ellopták az északi pénzt.  Úgy látszik ez volt az előírás részükre, amit be kellett tanulniuk, s reggeli felkelés után, tükörbe nézve is el kellett tudni mondani. Ahogy látom, a tükör még bírja a hazugságokat.

PONTOSAN TUDJÁK

Felhívnám viszont a két felelős vezető figyelmét a mostani, szeptember 27-i tájékoztató utolsó, kisbetűkkel írott mondatára: „A finanszírozásba történő bevonás a 433/2011.(VI.16.) Kt. számú határozat alapján, valamint folyószámla hitelkeret nagyságára tekintettel történik”. Az említett határozat szerint a finanszírozásba való bevonás csak „ideiglenes jelleggel” történhet. Az elvett fejlesztési pénzt valamikor vissza kell tenni, mert csak fejlesztésre, felhalmozásra, felújításra lehet fordítani, nem pedig működésre.

Legyen példa részükre a fentiekben korrektnek nevezett tájékoztató, amelynek 1-108 pontjában, illetve a mellékletben, a készítő tételesen felsorolja a 2010. június 30-ig elkészült felújításokat, fejlesztéseket. Megpróbáltam néhány számot összeadni. A következők jöttek ki: az előző vezetés 2006-2010 között például az önkormányzat oktatási, egészségügyi, szociális és művelődési intézményeinek felújítására, fejlesztésére, az utak felújítására, útépítésre, a kerület parkjainak, játszótereinek felújítására, a társasházak korszerűsítésére, csapadékvíz-elvezetési fejlesztésekre több mint 5,2 milliárd forintot fizetett ki. Tehát nem lett „nyomtalanul elköltve”, nem „élték fel”. Lehet ezeket, az eredményeket el-, és megtagadni, becsmérelni, feljelentésekkel fenyegetni a megvalósításukért felelősöket, hűtlen kezeléssel megvádolni egyeseket. A csepeliek többsége pontosan tudja, és számon tartja az előző vezetés munkáját, csakúgy, mint az Önök tevékenységét, eredményeit. Ítélet 2014-ben várható.

V O X

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr364820822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása