CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz az óvodákkal? Újabb kirúgásokra készül Csepelen a fideszes városvezetés

2012. október 08. 00:07 - csú

Kirugas-fidesz-kicsi_1.pngEz már nem gyerekjáték. Csepelen a fideszes városvezetők fenekestől forgatják fel az önkormányzati intézményrendszert. A tőlük terjedő hírek alapján csak két dolog biztos: az újabb kirúgási sorozat nyitánya és a terebélyesedő káosz.

A Csepel újság értesülése szerint a statáriális körülmények között meghirdetett mai (hétfői) rendkívüli képviselő-testületi ülés ténye, és a még vasárnap éjszaka is titokban tartott dokumentumok azt bizonyítják, hogy valamit rejteget a Szent Imre téri vezérkar. Nyilvánvaló, hogy a rendkívüli ülést nem a meghívóban szereplő emlékoszlop-adomány vagy az iskolai kirándulás megszervezése miatt hívták össze.

A birtokunkba került egyik dokumentum ad választ a rendkívüliség igazi okára.

Bürokrata címe szerint Javaslat a Polgármesteri Hivatalt és intézményeit érintő feladatok ellátásának, valamint szervezeti rendjének módosítására. Már az is furcsa, hogy nem Németh Szilárd fideszes polgármester, hanem egyik helyettese, Borbély Lénárd jegyzi az előterjesztést, amit Németh Szilárddal – az előterjesztés borítólapjának tanúsága szerint - még csak nem is egyeztettek. (Ki hiszi ezt el?) Borbély úr viszont rengeteg dologért akarja felelőssé tenni saját főnökét. Persze, nem ez a lényeg, de mutatja a kaotikus körülményeket, amelyek között az óvodák életét felforgatni akarja ez a fideszes vezetés. Képmutatóan vizsgálatról beszél Borbély Lénárd, de már most, októberben, a vizsgálat eredményétől függetlenül rendelkezik úgy, hogy januárban tegyenek javaslatot az „óvodák összevont szervezetben való további működésére."Óvodák-2012-10-08.PNG

A Csepel újság birtokába került dokumentum ezen kívül azt is alátámasztja, hogy össze akarják vonni az eddig külön-külön működő oktatási és szociális ágazatot, miközben a létrejövő új szervezetet lefokozzák irodává. Oktatás-2012-10-08.PNGMind ez jó néhány státusz, munkahely megszűnésével, emberek, főként asszonyok, leányok elbocsátásával jár együtt. Ez, persze lehetne a köztisztviselők idegrendszerének próbája és a polgármester társulatának magánügye.2010 ősze óta már eddig is több tucat ember kirúgása nyomhatná a lelkiismeretüket. Az viszont mindenkit érdekel, hogy a csepelieknek hol, hogyan kell majd a jövőben az oktatási vagy szociális ügyeiket intézni. Sem a lakosság, sem a képviselők nem kapnak erről tájékoztatást a dokumentumban, amely még további intézkedések tervét is rögzíti. Megszüntetnek, összevonnak ágazatokat, intézményeket, másokat lefokoznak, megint másokat, például a közterület-felügyeleti csoportot, előléptetnek „önállóan működő költségvetési szervvé". A Csevakot felváltó, a Werner Péter vezette városgazda Zrt még több hatáskört kap, lassan ez a cég lesz a csepeli kisgömböc. Nagy az étvágy...

Hamarosan újabb, eddig a nyilvánosságtól elzárt információkat osztunk meg olvasóinkkal. (CSÚ-anzágo)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr54825781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása