CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hétfőtől gyakrabban jár a HÉV

2012. október 14. 00:03 - csú

Csepeli HÉV.jpgOktóber 15-étől, hétfőtől új menetrendet vezetnek be a csepeli (H7-es) HÉV vonalán. A módosítás lényege, hogy azokban a forgalmasabb időszakokban, amikor a hév eddig 10 percnél ritkábban közlekedett, a követési időt csökkentik és a járatok sűrítésével legfeljebb 10 perces követést biztosítanak a Csepel számára kiemelkedően fontos kapcsolatot jelentő gerincvonalon. A járatok kihasználtságának megfelelően késő este és hétvégén kora hajnalban megmarad néhány 20 perces követés is a menetrendben, de jellemzően minden napszakban maximum 10 perces követési időt biztosítanak a csepelieknek.

Az új menetrendben munkanapokon délután ütemes indulási időközökkel, 7-8 percenként járnak a vonatok, oly módon, hogy az eddiginél hosszabb időszakban biztosítják a 7-8 perces követést, tehát a délutáni csúcsidei sűrítés előbb kezdődik (14:25) és később fejeződik majd be (18:48). A reggeli csúcsidőszakban hosszabb ideig biztosítják a 6 perces közlekedést, valamint a csúcsidőszak után sűrűbben, 7-8 percenként indulnak a hév szerelvények. 

A vonatok minden este a Boráros tértől 23:21-ig  sűrűbben, 20 helyett 10 percenként közlekednek majd, de módosul az üzemidőis: az első vonat a Boráros térre 4:38-ra érkezik és így a második M3-as metróhoz a nagykörúti villamosok segítségével biztosított a csatlakozás, míg az utolsó 23:41-kor indul a Boráros térről, hogy az utolsó előtti M3-as metró felől a 4-6-os villamosok segítségével biztosítva a csatlakozást. Csepel felől szombati napokon már 4:37-től, vasárnaponként 6:37-től sűrűbben 10 percenként indulnak a szerelvények, szombaton délutánonként és vasárnap egész nap sűrűbben, 15 helyett 10 percenként közlekednek majd a H7 vonatai.

A H7-es hév új menetrendjében hajnalban (4.40 és 7.50 között) és késő este (20 és 23 óra között) egyes vonatok nem állnak meg Szabadkikötő megállóhelyen. A megállóhely rendkívül csekély utasforgalma indokolja, hogy ne mindegyik szerelvényt állítsanak ott meg, így csökkentve a vonatok energiafelhasználását és az abból eredő költségeket. A megállóhelyet kihagyó vonatok esetében a hév menetideje is csökken, így az utasok hamarabb érhetik el úticéljukat. Azonban azt is fontos megjegyezni, hogy egymás után két olyan vonat nem lesz a menetrendben, melyek nem állnak meg a megállóban.

A hévhez csatlakozó csepeli autóbuszok a módosuló hév-menetrendhez igazodva változnak. A 35-ös autóbuszok Pesterzsébet felé a Szent Imre tér megkerülésével, a 36-ossal azonos útvonalon haladva betérnek a Szent Imre tér H megállóhoz, a járat ezzel a hévhez jobb átszállási kapcsolatot ad. Eddigi Pesterzsébet felé kialakított Szent Imre tér H megállót nem érinti. Az útvonalmódosítás mellett a 35-ös és 36-os járatok menetrendjében a hév menetrendjéhez igazodva apróbb módosítások várhatók. 

A 38-as és a 138-as viszonylatok új menetrendjét a velük párhuzamosan közlekedő 690-es jelzésű Volán-járathoz igazították, amikor ezt a követési rendszer lehetővé teszi. A 38-as és a 138-as viszonylat esetében abban az időszakban, amikor a két járat 40-40 percenként indult eddig, – a hétvégi üzemkezdetet kivéve – a jövőben sűrűbben, 30-30 percenként indulnak a buszok.

A 148-as járat a mai szombat délutáni és munkaszüneti napokon érvényes 15 perces követés helyett sűrűbben, hétvégén napközben egységesen 10 percenként indulnak. A viszonylat egész hétvégén szóló járművekkel közlekedik a jövőben. A 148-as autóbusz menetrendi módosítása nyomán a pesterzsébeti szakaszon közlekedő más járatokkal – a 23-assal és a 66-ossal együtt – egyenletesebb követést biztosítanak.

A 151-es autóbuszok a mai szombat délutáni és munkaszüneti napokon érvényes 15 perces követés helyett sűrűbben, hétvégén napközben egységesen 10 percenként indulnak. A vonalon szombatonként továbbra is csuklós autóbuszok közlekednek, vasárnaponként azonban kéttengelyes járművekkel találkozhatnak az utasok.

A 152-es járatok a mai egységes 15 percenkénti indulás helyett ebben az időszakban egységesen 20 percenként közlekednek.

A 159-es viszonylaton a mai szombat délutáni és munkaszüneti napokon érvényes 15 perces követés helyett sűrűbben, hétvégén napközben egységesen 10 percenként indulnak. A vonalon szombaton csuklós, vasárnap szóló autóbuszok közlekednek. (HVG.HU)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr274846672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása