CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Átverés és hazugság Ábel Attilától

2012. november 12. 00:03 - csú

Ábel Attila Névvel.PNG„Az önkormányzat közpénzből finanszírozott, fideszes szócsővé degradált lapjának, a Csepeli Hírmondó október 18-án megjelent számából nem csak az derült ki, hogy egy negyed oldalas ellenzéki értékelésre a Fidesz egy teljes oldalnyi hazugsággal reagál…” –írja blogjában Szenteczky János, az MSZP csepeli önkormányzati frakciójának vezetője, a szocialisták helyi szervezetének elnöke. Azt, hogy mi derült ki még a szócső cikkéből, a következőkben olvashatják:

 Ha egy van – végtelen sok van. Gondolatok a hitelességről

Csarnai Attila újságíró ez év szeptember 18-án e-mailben keresett meg azzal, hogy a Csepeli Hírmondó következő (október 4-ei) számában megjelenő körkérdéshez, miszerint „a pártok hogyan értékelik a csepeli önkormányzati vezetés elmúlt két éves teljesítményét” várja az MSZP véleményét. Kérésének és a határidőre vonatkozó szóbeli egyeztetésünknek megfelelően szeptember 24-én meg is küldtem neki a csepeli MSZP-frakció véleményét.

Ezek után még váltottunk néhány e-mailt, amiket talán csak azért lenne érdemes sorra venni, hogy kiderülhessen: Csepelen egy, az ellenzék által írt véleményt hamarabb kap meg a kommunikációt felügyelő alpolgármester, mint az újság főszerkesztője… Mégis, most csak arra az utolsó levélre hivatkoznék, amiben Csarnai arról tájékoztat, hogy a körkérdésre adott válaszok csak két hét késéssel jelennek meg az újságban. Én akkor a válaszomban félig viccesen megjegyeztem, hogy „Remélem a késésre nem azért van szükség, hogy az önkormányzat megfelelő választ készíthessen, amivel egyidőben jelenhetnek csak meg az ellenzéki értékelések?!” Majd azt is hozzátettem, hogy „ez a lapból úgy is ki fog derülni…” Nos, így lett! Az önkormányzat közpénzből finanszírozott, fideszes szócsővé degradált lapjának október 18-án megjelent számából nem csak az derült ki, hogy egy negyed oldalas ellenzéki értékelésre a Fidesz egy teljes oldalnyi hazugsággal reagál, de az is, hogy ehhez „szakmai” asszisztenst is talál.

Úgy látszik igencsak fájhatott az igazság a helyi fideszes vezetőknek, ha a több mint három hétig írt válaszuknak („Csak az MSZP próbál meggátolni mindent” című egész oldalas összeállítás, amit az Ábel Attilával készült interjúból írt Csarnai Attila) már az első mondata hazugsággal indít! Nehéz megérteni, mire jó, hogy az MSZP két év alatt szinte semmit, még olyan ügyeket sem támogatott, mint a méhnyakrák-elleni védőoltás…” – idézi Ábel Attilát az az újságíró, aki a testületi ülések jegyzőkönyvei szerint személyesen is jelen szokott lenni a képviselő-testület ülésein. Vegyük hát most ezeket sorra!

A méhnyakrák-elleni védőoltással kapcsolatos előterjesztést ez a képviselő-testület 2010 októbere óta összesen négy alkalommal tűzött napirendre – 2010. október 4-én és december 16-án, 2011. december 15-én, valamint legutóbb 2012. szeptember 27-én. A 2010. december 16-ai ülést kivéve az MSZP csepeli képviselői, Dobák István, Gergely István, Takács Krisztián és jómagam minden alkalommal IGEN szavazattal támogattuk az előterjesztéseket. 2010. december 16-án pedig –egy botrányos epizód miatt– az MSZP képviselői kivonultak az ülésről, vagyis nem is szavazhattunk!

Van egy, a matematikában használatos bizonyítási gyakorlat, aminek az elve azt mondja: ha egy van, végtelen sok van. Vagyis, a mi esetünkben, ha egy cikk első mondatáról bebizonyosodik, hogy valótlan, akkor akár azt is mondhatjuk: a teljes írás hazugság!

Az, hogy Ábel Attila szemrebbenés nélkül hazudik, ha az MSZP-t kell hamis színben feltűntetni, már senkit sem lep meg. Csarnai Attila pedig azzal, hogy a testületi üléseken személyesen is részt vesz és figyelemmel kísérheti a szavazások menetét, mégis szolgai módon a nevével asszisztál a hazugságokhoz számomra végleg eljátszotta a hitelét.

De ha már számolni kezdtünk, nézzünk egy kis statisztikát is. 2010 októbere óta a csepeli képviselő-testület 1731 döntést hozott. Ebből –különböző okok miatt– az MSZP frakció nem vett részt 88 határozat meghozatalában (5,1%), így nem is szavazhattunk.
Nemmel, vagy tartózkodással szavaztunk összesen 571 döntésnél, vagyis az összes határozat 32,98%-nál! Ha ezt kicsit tovább boncolgatjuk, akkor azt kapjuk, hogy az egészségügy és a szociális területtel kapcsolatban 54-szer (3,1%), oktatással, művelődéssel és sporttal kapcsolatban 210-szer (12,13%), költségvetéssel, pénzüggyel és gazdasággal kapcsolatos döntések esetén 189-szer (10,91%), valamint szervezeti és egyéb kérdésekben 118-szor (6,81%) elleneztük a fideszes elképzeléseket.
Mindez azt is jelenti, hogy 1072-szer, vagyis az összes Csepelen hozott határozatok 61,92%-nál támogattuk a testület döntéseit!

Erre a nem egészen 2/3-os arányú együttműködésre mondja azt a csepeli fideszes vezetés, hogy „az MSZP jobbára kimerült a merev elutasításban, amivel nem lehet mit kezdeni.” Nos, ha eddig ők nem tudtak ezzel az együttműködéssel mit kezdeni, az legyen az ő bajuk. Viszont abban biztos vagyok, hogy mind a csepeliek, mind a közéletben szereplő demokratikus ellenzék tagjai mindezt jobban értik és ők majd fognak tudni mit kezdeni az MSZP együttműködési készségével.

Eredetiben: Szenteczky János blogja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr764901560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása