CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A számvevőszékhez fordul a csepeli önkormányzat fideszes vezérkara

2012. november 13. 10:47 - csú

Állami_Számvevőszék.jpgAz Állami Számvevőszékhez fordul Csepel Önkormányzata. A helyhatóság fideszes vezérkara arra kíváncsi, hogy kerülhetett-e a csepeli adófizetők pénze ingatlanügyleteken keresztül MSZP-s pártkasszába vagy a fővárosi MSZP pártirodáihoz - közölte a kerület fideszes polgármestere az MTI-vel hétfőn.

Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) közleményében azt írta: a rendőrség tájékoztatása szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy egy MSZP-közeli vállalkozó jelentős anyagi kárt okozó csalás bűntettét követte el a csepeli önkormányzati lakások felújítása során. Mivel a vállalkozóhoz kapcsolódó cégek 2010 októbere előtt sok százmillió forint értékben kaptak megbízásokat a csepeli adófizetők pénzéből, és mert ugyanaz a cég az MSZP-nek nagy értékű telket és irodaépületet is eladott, a főváros XXI. kerületének önkormányzata hivatalosan is az Állami Számvevőszékhez fog fordulni.   

 Németh Szilárd emlékeztetett: a Fidesz-KDNP képviselőjeként 2010. április 6-án tette meg az első rendőrségi feljelentést - ahogy fogalmazott - a csepeli ingatlanmutyiként elhíresült botrányban. Az azóta eltelt 31 hónapban Csepelen az elszámoltatás keretében számos büntetőfeljelentést tett az önkormányzat vagyonkezelője a feltárt bűncselekmény-gyanús vagy korrupciós ügyekben - tette hozzá. "Elzártuk az MSZP-s pártkasszához vezető pénzcsapokat, és megszüntettük a politikai korrupciót, amivel több, mint kétmilliárd forintot tud most megtakarítani a csepeli önkormányzat minden azóta eltelt évben" - fogalmazott.  

A polgármester tájékoztatása szerint a számonkérés során megtett feljelentések ügyében eddig öt olyan rendőrségi meggyanúsítás történt, amely MSZP-s politikusokat is érint. Hozzáfűzte: azt ugyanakkor aggasztónak tartja, hogy az elmúlt 31 hónapban egyetlen egy esetben sem történt vádemelés. Szerinte ez azt a benyomást erősíti, hogy a politikusok úgy lophatnak el akár sok százmillió forintot is, hogy nem történik utána felelősségre vonás. A magyar közélet csak akkor tisztulhat meg, ha a nyilvánvaló bűncselekmények nem maradnak következmények nélkül - szögezte le. (önkornet.hu)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr904904806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2012.11.13. 13:12:31

Ha a Polgármester Úr két évi kommunistázás és Fidesz regnálás után tétován körülnézve, egy rohadt vádemelést sem tud felmutatni, hát...
Miközben várja a selyemzsinórt nem ártana egy-két bocsánatkérést széthintenie, de leginkább választói helyében nem szeretnék most lenni.(Nem mintha eddig igen.)

furgafinta 2012.11.28. 09:29:47

Csatlakozom az előttem szólóhoz, kiegészítve azt, ha még akkor sem tudnak elérni BÜNTETÉST, ha már ők vannak hatalmon, akkor mi lesz később. Hogy lehetséges, hogy az Orbán kormány egyik gazdasági tanácsadója BÖRTÖNBEN ül /jelenleg is 5 év/ és máris ujabb eljárás folyik ellene MOST!!!! Nem sok indokolatlan vihar van itt???? Ja, és ha olyan sza......ul áll a kerület, miért ingyen könyvet nyomat a fityiszes polgármester, amit a kutya sem olvas el. Azt miért nem a saját pénzéből tette. Egyébként legyen erős, mert mondhatnak a szemében bármit, az csak a polgármesternek szól és nem neki. Népszerüsége a béke bizonyos része alatt van.
süti beállítások módosítása