CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Olvasta, hogy...

2012. november 14. 00:02 - csú

Kérdőjeles-2_1.jpg      Tarlós István a főváros főpolgármestere a választások óta eltelt két év alatt majd három hónapot töltött külföldön? A főpolgármester úr Európa, Ázsia és Amerika 17 országában járt. A 88 nap alatt, költségeire, 52 millió forintot fizetett ki a fővárosi önkormányzat. Tavaly, a vele utazó 249 fő hivatalos kísérőre 27 582 000 forintot adtak ki a főváros kasszájából. A főpolgármester-helyettesek, a fővárosi képviselők és hivatali dolgozók közül október 25-ig 197-en tettek hivatalos látogatást, összesen 24 772 000 forintért, külföldön (Népszabadság Online).

      a BKV működtetése évente 120 milliárd forintba kerül – írja a Népszabadság november 10-i száma –, míg a fideszes fővárosi többség által létrehozott, a BKV fölé rendelt, Budapesti Közlekedési Központ éves költségvetése 20 milliárd forint? (Népszabadság, 2012. november 10.)

      tízmilliós Skodákat vettek a parlamentnek? A Blikk szerint a parlament legújabb kocsija egy Skoda Superb, amit októberben vásároltak valamivel több, mint 10 millió forintért. Ezt megelőzően áprilisban egy másik Superb-t 9,99 millióért vásárolt meg az Országgyűlés Hivatala. Hogy miért voltak ilyen drágák a gépkocsik, nem lehet tudni.

      az év első kilenc hónapjában több, mint 1018 milliárd forint értékű közbeszerzés valósult meg, szemben a tavalyi 1126 milliárddal? A csökkenés elsősorban annak tulajdonítható, hogy az önkormányzatok és a közszolgáltatók kevesebb árút és szolgáltatást közbeszereztettek az elmúlt időszakban. Ugyanakkor növekedtek a központi költségvetési intézmények és a közjogi szervezetek hasonló kiadásai, összesen 78 milliárd forinttal (Népszabadság Online).

      a felcsúti stadion építésére 2,8 milliárd forint ún. tao-támogatást ítélt meg a kormány? Eredményeként, az 1800 lakosú településen – Orbán Viktor szűk hazájában –, megépülhet az ország legmodernebb, 3500 férőhelyes luxusstadionja. További három arénára, a debreceni, az Üllői úti és a Puskás Stadion felépítésére a közeljövőben 70 milliárdot tervez elkölteni a kormány. (MSZP, Varga László országgyűlési képviselő közleménye)

      a házasságok számának csökkenése kedvezőtlenül befolyásolja a demográfiai helyzetet, ezért, mint a legtermékenyebb együttélési formát, támogatni kell – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Harrach Péter? A KDNP frakcióvezetője szerint, abban, hogy a család és a felelős párkapcsolat válságba jutott, komoly szerepe van annak: olyan emberek befolyásolják az európai politikai életet, akik az 1968-as diáklázadások élharcosai voltak.

      pár nap alatt lezavarhatják a képviselők a jövő  évi adótörvények átírását, vagyis a két Matolcsy-csomag  elfogadását? Rövidesen döntés születik ugyanis a múlt hét csütörtökön beterjesztett módosító javaslatokról (Portfolio.hu).

      hátrányosan érintené a taxisokat az a törvénymódosítás, amelyet a gazdaság kifehérítésére hivatkozva nyújtott be az Országgyűléshez négy KDNP-s képviselő. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendelettervezete pedig fölösleges többletköltséget és adminisztráció terhet jelentene számukra – összegezték álláspontjukat a taxisok. (Népszava Online).

Szólj hozzá!
Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr954904860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása