CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leleplezték a nagy átvágót

2012. november 20. 12:54 - csú

001-Németh Szilárd-aláírással_1.png"...hála az előkészítésben részt vevő számos hazai és nemzetközi szakértőnek, önkormányzati- és vagyonkezelői- vagy éppen pénzintézeti munkatársaknak, a társasházak vezetőinek és tulajdonosainak és nem utolsó sorban a 2004-2010 közötti szocialista kerületvezetésnek Ön ma ott állhat minden egyes projektelem megnyitóján, vagy átadási ünnepségén. Ezért is tartom nagyon visszataszítónak a burkolatlanul unió-ellenes  kormányhirdetést például a Templom utca sarkán, közel ahhoz a területhez, ahol jelenleg egy uniós projekt, a Csepel Kapuja beruházásai zajlanak." Ezeket a sorokat olvashatjuk Szenteczky János legújabb blogbejegyzésében, miután részt vett egy Szent Imre téri fórumon, amelyen a társasházi közös képviselőket győzködte Németh Szilárd fideszes polgármester. Az MSZP csepeli szervezete elnökének írását az alábbiakban közöljük:

A www.hirkomp.hu hírportál beszámolót tett közzé a múlt héten a polgármesteri hivatalban tartott közös képviselői rendezvényről (http://www.hirkomp.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=294:kozos-kepviselok-napja-csepelen&catid=19:vezercikk&Itemid=503)

A programon én is részt vettem és úgy érzem, valakinek el kellene már magyaráznia Németh Szilárdnak (is), hogy nem lesz ennek jó vége! A történelem-tudást nem elég csak a Horty-korszakra fókuszálni.

Miközben Németh folyamatosan a fejlesztő városvezető képében tetszeleg a különböző, nagyrészt európai uniós forrásokból finanszírozott beruházások kapcsán (más nincs is folyamatban Csepelen – ennyit a helyi Fidesz városfejlesztési elképzeléseiről…), most azt kérte számon (nem tudom kitől?), hogy miért nem indultak már meg a 90-es években ezek a panelfelújítási programok, mint például Berlinben, vagy Koppenhágában?! Majd egy sunyi utalással azt találta mondani: hogy ezek „valamilyen lobby érdekei szerint” csak az elmúlt években kezdődtek el.
Nos, polgármester úr, ha a történelemkönyvet a XXI. század legelejének eseményeinél is fellapozná, tudhatná, hogy Magyarország mióta tagja az Európai Uniónak és talán azt is tudhatná, hogy a tagságunk egyik igencsak kedvező következménye az a több ezer milliárd forint, amit uniós támogatással már eddig is Magyarország, Budapest, vagy éppen Csepel fejlesztésére költhettünk. Vagyis a válasz arra, hogy miért nem indultak be korábban ezek a több száz milliós beruházások Csepelen, nagyon egyszerű: mert nem volt rá elég saját pénze az országnak, a fővárosnak, illetve Csepelnek. Sőt, továbbmegyek: a programban részt vevő társasházaknak és háztartásoknak sem volt még annyi megtakarításuk sem, hogy a rájuk eső önrészt kifizessék. De hála az előkészítésben részt vevő számos hazai és nemzetközi szakértőnek, önkormányzati- és vagyonkezelői- vagy éppen pénzintézeti munkatársaknak, a társasházak vezetőinek és tulajdonosainak és nem utolsó sorban a 2004-2010 közötti kerületvezetésnek Ön ma ott állhat minden egyes projektelem megnyitóján, vagy átadási ünnepségén.
Ezért is tartom nagyon visszataszítónak a burkolatlanul unió-ellenes  kormányhirdetést például a Templom u. sarkán, közel ahhoz a területhez, ahol jelenleg egy uniós projekt, a Csepel Kapuja beruházásai zajlanak.

Eredetiben: szenteczky.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr124916314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szenti 2012.11.21. 14:25:55

Ha a polgármester nem a történelmet meghamisítani akaró, az általa gerjesztett elszámolási láztól elvakult politikus lenne, hanem egy, a lakóközösség jelen problémáit ismerő, annak jövőjére nyitott, innovatív városvezető, akkor ezt a rendezvényt arra használta volna, hogy valóban fontos témákkal és valóban fontos előadókkal tölti meg a programot.
Ma az egyre kilátástalanabb gazdasági helyzetben, amikor az embereknek gyakran arról kell dönteniük, hogy ennivalót vegyenek vagy a rezsit fizessék be – jó lett volna, ha megismerhettük volna a közműszolgáltató cégek képviselőinek véleményét, azokat a lehetőségeket, amelyeket e cégek biztosítanak a fizetési gondokkal küzdő fogyasztóknak.
De hiányoztak azok a műszaki szakemberek is az előadók közül, aki például a megújuló energiafelhasználást célul tűző programok ismerői, vagy éppen a biztosítótársaságok képviselői, akik szintén ismertethettek volna olyan konstrukciókat, amelyek megkönnyíthetik, hogy a felújítási programok alatt létrehozott értékeket biztonságban tudhassák a társasházak.
Ha pedig tényleg komolyan gondolta volna a polgármester, hogy szeretné, ha Csepelen a jövőben még több épület újulna meg, akkor kérhette volna pénzintézetek, bankok vezetőinek az ismertetőit, hogy a közös képviselők, akik eddig esetleg forráshiány miatt nem tudtak részt venni felújító programban, bemutathassák az általuk képviselt lakóközösségnek, hogy milyen lépések mellett lenne lehetőségük tovább lépni.
süti beállítások módosítása