CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Búcsúzzon el a forintjaitól!

2012. november 24. 00:02 - csú

Forintosok.jpegJövő február végén jár le az egy- és kétforintos érmék átváltási határideje, az MNB csak eddig váltja be a szóban forgó pénzeket.

Az érmetulajdonosok névértéken összesen bő kétmilliárd forintnak mondhatnak búcsút, a bevonás viszont nemzetgazdasági szinten minden évben 3-4 milliárd forint megtakarítást eredményez.

Alig három hónapja maradt aprópénzük beváltására azoknak, akik szeretnének valamit kezdeni megmaradt egy- és kétforintos érméikkel. A jegybank az eddigi tapasztalatai alapján nem számít nagy rohamra, bár országos szinten milliárdos összegről van szó: az MNB kimutatása szerint 2,16 milliárd forint értékben nem kerültek vissza a jegybankhoz egy- és kétforintosok a bevonásuk 2007 szeptember 30-ai bejelentése óta. Részletek a napi.hu-ban  ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr144922353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása