CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Drágul a közlekedés a családoknak, a fiataloknak és a friss nyugdíjasoknak

2012. november 25. 00:03 - csú

Villamos-régi.jpgKik a vesztesei annak, hogy átalakítják az utazási kedvezmények rendszerét? A közlekedési cégek válaszaiból kiderül: a családok, a fiatalok, a friss nyugdíjasok és a külföldön élők járnak rosszul.

A kedvezmények eltörlése a 65 év alatti nyugdíjasokat, a már nem tanuló fiatalokat, a közalkalmazottakat és a családokat sújtja. A vasútnál például fél- vagy harmadáron utazhatnak bizonyos feltételekkel a 26 éven aluliak, és már egy gyerek után is jár családi kedvezmény. 

A Volán buszokon a három saját gyerekkel utazó kap családi jegyet, de ritkán van rá példa, hogy a rokoni kapcsolat igazolását kérjék jegyváltáskor.

A magyarigazolvánnyal rendelkező, határon túl élők évente négyszer ülhetnek vasútra a jegyár tíz százalékáért, és nagy kedvezményt kapnak a menekültek, kérdés, ezt nem hagyják-e meg mégis politikai megfontolásból. A távolsági buszokon a szociális intézmények bentlakóinak látogatói is olcsóbb jegyet válthatnak, ez is megszűnhet, ahogyan az egyházi intézmények, társadalmi szervezetek és alapítványok tisztségviselőinek évi tizenkét alkalommal járó lehetősége. A helyi közlekedési társaságok az önkormányzattal egyezkednek.

– Társaságunknál lehetőség van kedvezményes kisgyermekes bérlet vásárlására, az árkülönbözetet a város megtéríti – tudtuk meg a Debreceni Közlekedési Zrt.-től. – A Magyar Államkincstár által kiadott hatósági igazolvánnyal rendelkezők is díjmentesen utazhatnak, de ezt az állam nem fizeti, ami ötszázmillió forintos bevételkiesést jelent évente.

Eredetiben: borsonline

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr714922932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása